wo 12 juni 2024

Proximus wordt steeds sneller en ontslaat man nog voor hij wordt aangenomen

BINNENPARKING –  Als men CEO Dominique Leroy mag geloven, wordt bij mobielgigant Proximus meer dan ooit ingezet op “snelheid en efficiëntie”. Dat illustreerde het bedrijf, nog steeds voornamelijk in handen van de overheid, door vanochtend een kandidaat-werknemer te ontslaan nog voor hij aan de sollicitatietafel kwam zitten. De man mocht meteen een bureau uitkiezen om leeg te maken en kon vervolgens beschikken. “Een mooi voorbeeld van modernisering en gestroomlijnde besluitvaardigheid”, vindt ook minister voor Telecommunicatie Philippe De Backer (Open VLD).

‘Of men het nu wil of niet, de digitale markt wordt steeds veeleisender voor onze bedrijven,’ liet de topvrouw eerder vandaag optekenen in nasleep van de wel zeer proactieve afvloeiing. ‘Dan kan je maar beter al dat onnodig papierwerk overboord gooien en verder geen gezever.’

“Het klopt dat wij de nochtans zeer gekwalificeerde sollicitant de deur hebben moeten wijzen, eigenlijk nog voor het contract deftig was opgesteld”, vertelt een woordvoerder aan de redactie. “Dat klinkt hard, maar in deze sector is tijd en papierwerk de grootste vijand. De grote multinationals gaan voor automatisering en daar moeten ook wij jammer genoeg in mee. Uiteraard zullen wij relevante kandidaturen met interesse blijven verwelkomen, maar dergelijke niet-chronologische herstructureringen zullen mogelijk nog gebeuren.”

Ook bij de concurrentie zegt men aan steeds vlottere, eenvoudigere ontslagtechnologie te werken. Zo wil Telenet tegen 2020 overtollige werknemers de laan uitwijzen nog voor de vacaturepagina van VDAB volledig geladen is en belooft Orange een hoogtechnologisch draaideursysteem te installeren om “tot honderd potentiële werknemers tegelijk” terug op straat te zetten nog voor ze de receptie bereiken.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Stroomlijning is het kenmerk van de beurs en de vrije markt. Iedere keer als er iemand anders in een huis komt te wonen halen ze alle bomen en planten weg om de tuin op te knappen en een persoonlijke sfeer te scheppen zonder besmet te raken met de vorige huurder. Ik heb ook gezien dat daarna exact dezelfde bomen en planten terug gezet werden, maar dan nieuw aangekocht. Het huis moet veelal leeg opgeleverd worden en opnieuw gemeubileerd. Dat zijn allemaal facetten van een gezonde economie waar iedereen vervangbaar is.

Een reactie achterlaten