wo 24 april 2024

Ook Child Focus reageert op ‘Amigo’: ‘We moeten onze kinderen dringend beschermen tegen matige hiphop’

STAD – De storm rond het nummer ‘Amigo’ van Antwerpse rapper Soufiane Eddyani lijkt nog niet meteen te gaan liggen. Na een resem toppolitici, waaronder Zuhal Demir (N-VA) en Meyrem Almaci (Groen), sluit nu ook Child Focus zich aan bij de misnoegden. “Het vergoelijken van seksuele uitbuiting van minderjarigen is natuurlijk ronduit onaanvaardbaar, maar kunnen we onze jeugd alstublieft ook meteen beginnen wapenen tegen de gevaren van ongeïnspireerde, matig geschreven kutmuziek? Dat zou al een grote stap vooruit zijn”, smeekt de stichting tegen kindermisbruik in een open brief.

Men is naar eigen zeggen vooral niet te spreken over hoe de mediastorm de jonge rapper “toch maar mooi ettelijke duizenden views heeft cadeau gedaan” op YouTube en sociale media. “En dat voor een nummer waar elke zichzelf au sérieux nemende hiphopper met alle respect zijn gat niet mee zou afkuisen. Komaan mensen, de teksten zijn om te janken en die bleitende, auto-getunede vocals klinken als een verkouden schaap. Een beetje staan graaf doen in een oranje jumpsuit en dan nog ongevraagd een alom gerespecteerd automodel gaan liggen dissen. Als onze jongeren straks denken dat dit creatieve maatschappijkritiek is, hebben we een groot fucking probleem.”

Bij jeugdzender Ketnet wordt ondertussen mea culpa geslagen: ‘We willen ons oprecht verontschuldigen voor alle doorzichtig commerciële rommel die we de afgelopen jaren op de trommelvliezen van u en uw kinderen hebben losgelaten. Dit zal niet meer gebeuren.’
Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. In maar een paar decennia heeft de hedendaagse muziek een ware evolutie doorgemaakt waar steeds meer de eeuwigheidswaarde vooropstaat. Van Beethoven, Mozart, en pak ‘m beet Beatles, Doors, Bowie, Prince nu alle eendagsvliegen voor de nostalgische ouwe lul, eindelijk de rap die deze niet alleen allen overstijgt, maar die voor het eerst soepel aansluit bij de moderne opvoeding van de universele mens waar de oude grenzen niet eens meer onderscheiden kunnen worden.

Een reactie achterlaten