di 16 april 2024

Bestuursakkoord Ninove: ‘Als iedereen zich blank genoeg gedraagt, gaat racisme vanzelf wel weg’

POLITIEK – In het Oost-Vlaamse Ninove vormt een monstercoalitie van Open VLD, N-VA en het linkse Samen het nieuwe bestuur. Het extreemrechtse Forza Ninove blijft zo verontwaardigd op de oppositiebanken, waardoor gevreesd wordt voor represailles en toenemende discriminatie tegenover mensen met een migratieachtergrond. “Daar hebben we op gerekend”, aldus burgemeester Tania De Jonge. “We vragen deze mensen dan ook het de komende zes jaar een beetje rustig te houden en zich zo blank mogelijk op te stellen om zo het racisme voorgoed onze stad uit te helpen. Want wie zich autochtoon genoeg gedraagt, komt daar uiteindelijk wel mee weg. Toch?”

Concreet zwaaide het nieuwe bestuur al meteen met een hoofddoekenverbod voor loketfuncties, wat nochtans “totaal geen moreel lakse en politiek laffe toegeving” aan de partij van Guy D’haeseleer zou zijn, klink het.

“Dit zal zeker een inspanning vergen”, vindt men ook bij het progressieve kartel Samen. “Maar vanuit een pluralistisch standpunt vinden we dan ook dat dat op allerlei manieren moet kunnen. Wie zijn wij om mensen op te leggen hoe ze zich zo geruisloos mogelijk kunnen integreren? Maar suggesties hebben we zeker. Sla dit jaar bijvoorbeeld eens die ramadan over, of luister misschien eens naar iets anders dan ziekelijk luide hiphop op de bus. Drink eens een pintje. Whatever. Maar laat ons dat racistische tuig de kans niet gunnen uw herkomst en culturele gevoeligheden politiek te blijven uitbuiten. Dat doen wij namelijk al voldoende.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten