za 15 juni 2024

Stadhuis Antwerpen krijgt grotere voordeur waar N-VA en socialisten samen door kunnen

STAD – De achterban van de Antwerpse sp.a heeft het bestuursakkoord dan toch goedgekeurd en daarmee lijkt de Bourgondische coalitie een feit. “Uitstekende timing om nog een kleine aanpassing aan de renovatiewerken van ons mooie stadhuis in te plannen”, klinkt het op het kabinet van burgemeester. “We maken van de gelegenheid gebruik om meteen een iets ruimere voordeur te installeren. Dan kunnen zowel N-VA als sp.a er hopelijk vlot samen door.”

“Dit is een grote overwinning voor de democratie”, vertelde een emotionele Jinnih Beels aan de pers. “Er was lang sprake dat Bart De Wever de socialisten heimelijk langs de achterdeur zou binnenlaten, maar dat was duidelijk een slechte grap. Het idee alleen al. Nee, we hebben een ontwerp ingediend voor een portaal van maar liefst vijf meter breed. Zo zijn we zeker dat zowel Bart als Tom [Meeuws, nvdr.] er zij aan zij doorheen geraken.”

N-VA ontkent de socialisten aanvankelijk langs de achterdeur binnen te willen laten. ‘Dat zou sowieso een heel gedoe zijn geworden. Daarbij, we houden sleutels liever zelf bij.’
Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

  1. BDW kan de volgende 6 jaar aantonen dat Antwerpen onbestuurbaar geworden is en de splitsing van Linkeroever en Rechteroever onafwendbaar wordt.

Een reactie achterlaten