ma 27 mei 2024

‘Kan iedereen alstublieft stoppen met over mijn hoofddoek te praten?’ vraagt eerste Vlaamse schepen met hoofddoek

POLITIEK / BINNENPARKING – Opnieuw een primeur na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Zo lijken alle ogen gericht op de jonge, populaire Hafsa El-Bazioui (Groen), die vanaf 2022 in Gent schepen voor Personeel, Noord-Zuid samenwerking en Facility management zal worden. Ze behaalde met net geen 4.000 stemmen een monsterscore.

Toch is Hafsas boodschap naar de media meteen duidelijk. “Ik ga mij inzetten voor alle Gentenaars en wil dus niet ‘de migrant’ van het gemeentebestuur zijn. Stop dus alstublieft met altijd over mijn hoofddoek te beginnen en leer mij eerst fatsoenlijk als persoon kennen.” Hafsa zal voor altijd de geschiedenis ingaan als de eerste Vlaamse schepen met een hoofddoek. Die draagt ze op haar hoofd, zoals met hoofddoeken gebruikelijk is.

“Het is een hele eer voor mij om mijn stad te kunnen dienen en zo veel voorkeurstemmen te mogen krijgen,” vertelt Hafsa, die dus een hoofddoek draagt, trots aan onze reporter. “Wel vind ik het jammer dat de media altijd maar moeten inzoomen op die hoofddoek. Ik bedoel, ik ben Belg en daarmee uit. Ik heb trouwens veel plannen en initiatieven die ik liever wil komen uitleggen dan altijd maar dezelfde vragen te moeten beantwoorden over diezelfde hoofddoek.” Aan het einde van het interview droeg Hafsa nog steeds die hoofddoek.

Hafsa was samen met Bram Van Braeckevelt de laatste Groen-schepen om in Gent ingevuld te geraken. Bram wordt trouwens nog maar de 121.543ste man met een bril die in Vlaanderen schepen wordt.

 

Jammer genoeg moest had onze reporter zich na vijfenveertig vragen over Hafsas hoofddoek haasten voor de trein en weten we dus nog steeds geen hol over de vrouw zelf, buiten het feit dat ze dus een wel degelijk een hoofddoek draagt.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

Een reactie achterlaten