do 18 april 2024

Rechtse betogers zien geen ironie in overvolle treinen

BINNENPARKING – Honderden betogers van overwegend rechtse strekking trekken vandaag massaal naar Brussel voor de zogenaamde ‘Mars tegen Marrakesh’, ondanks het verbod van het stadsbestuur. Dat zorgt op verschillende plekken dan weer voor overvolle treinstellen en klachten op sociale media over de “mensonwaardige omstandigheden” waarin demonstranten vervoerd worden. Het blijft voorlopig wachten tot iemand daar echter de ironie van inziet.

“Wij worden hier gewoon opeengestapeld als vee”, klaagt Jordy (23) op Facebook, terwijl hij tussen de zwetende ledematen en verkrampte lijven van zijn strijdmakkers tevergeefs naar een plek zoekt om zijn zelfgemaakte PEGIDA-vlag te stationeren. “Maar goed dat dit voor mij maar een rit is van drie kwartier. Stel je voor dat je dit uren of zelfs dagen moet doorstaan. Dat doe je toch niet met mensen. Echt schandalig.”

Voor agorafoben als Kevin zijn volle treinen de hel. ‘Fuck dat linkse kutpact. Ik blijf er echt vierkant tegen. Maar konden we nu echt niet met de auto gaan? Mijn maten hebben mij letterlijk naar het station moeten sleuren. Vreselijk.’

Ook Renate (67) is niet te spreken over de bomvolle stoptrein richting de hoofdstad. “Ik heb geen probleem om met totale wildvreemden een zitbank te delen”, tweet ze zonder enige merkbare bijklank. “Echt niet. Maar ze zouden daar in Brussel best een soort akkoord of zelfs verklaring mogen opmaken voor het ordelijk en fatsoenlijk transporteren van mensen. Daar dienen politici toch voor? Maar bon, eerst dat fucking migratiepact naar de kloten. Hoe durven ze?!”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten