za 15 juni 2024

Man in kamer van goud begrijpt plots armoede

BUITENPARKING – De Franse bevolking werd eerder deze week getrakteerd op een emotioneel betoog van een sober, doch deftig geklede man, die naar eigen zeggen plotsklaps de noden en bekommernissen van de hele natie fundamenteel bleek te begrijpen. Ook de redactie kreeg intussen de pakkende beelden binnen, al hebben we onze schermhelderheid meermaals moeten temperen om niet verblind te geraken door het fonkelende bladgoud waarmee het interieur beslagen was.

“Ik hoor en versta u”, sprak de veertigjarige ex-bankier, zittend aan een antiek bureau in een weelderig gedecoreerde kantoorruimte, nederig de lens toe. “U draagt bijna allen onterecht zware lasten en ik voel uw pijn, ondanks mijn eigen salaris van om en bij de 15.000 euro per maand en winkellijst aan extralegale voordelen.”

‘Zijn haar lag erg keurig, moet ik zeggen. Die man zit duidelijk met ons in’, vond voormalig demonstrant Jean-Philippe, in wiens matig geïsoleerde arbeiderswoning we mee naar de beelden mochten komen kijken.

Verder riep de man op tot kalmte in de gedestabiliseerde republiek, die al weken door vaak gewelddadige, doch duidelijk zichtbare en volledig in lijn met vestimentaire veiligheidsvoorschriften geklede demonstranten wordt geteisterd. “U verdient en krijgt wat mij betreft zeker wat toegevingen, maar deze herrie mag stilaan stoppen. Zo geraakt mijn chauffeur nog amper tot aan mijn ambtswoning en moet zelfs mijn persoonlijke chef al per helikopter komen aanvliegen. Geef nu toe, dat is de belachelijkheid zelve.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten