za 15 juni 2024

De Wever ontkent doorzichtige, populistische zet en doopt N-VA om tot ‘Marrakech-oppositie’

POLITIEK – De regering Michel I lijkt dan toch vroegtijdig te sneuvelen, en dat over het  VN-migratiepact dat regeringspartij N-VA weigert te steunen. Zo verbindt de partij haar lot aan de beslissing van de premier om al dan niet in naam van de regering het pact in Marrakech te ondertekenen. Dat wist voorzitter Bart De Wever zojuist in een persconferentie te vertellen. Toch ontkent de partij reeds schroomteloos campagne te voeren voor de verkiezingen in mei en zal het vanaf nu als de “Nieuw-Vlaamse Alliantie Die Totaal Tegen Marrakech Is En Iedereen Tot In Mei Daar Voortdurend Aan Zal Herinneren” door het leven gaan. Al gaat het hen duidelijk niet om een goedkope, politieke zet, klinkt het.

“Ik denk dat dit duidelijk is voor iedereen”, besloot een kalme De Wever. “De andere meerderheidspartijen kiezen ervoor om ons in een hokje te duwen. Wij zijn beter dan dat. In tegenstelling tot Open VLD en CD&V zullen wij blijven inzetten op betekenisvolle inhoud en uitgaan van eigen kracht. Als zij vanaf morgen in een Marrakech-coalitie met hun Marrakech-premier in een Marrakech-regering willen zetelen die met steun van een Marrakech-parlement een Marrakech-beleid willen voeren, moeten zij dat weten. Wij doen daar niet aan mee. Because what happens in Marrakech, doesn’t stay in Marrakech.”

Burgemeester Mohammed Larbi Belcadi van Marrakech reageerde meteen enthousiast op het communiqué van de N-VA: ‘Nog nooit zo veel reclame voor onze mooie stad in één zin gehoord. Als het mijnheer De Wever beter uitkwam, zou ik hem zo uitnodigen.’
Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

Een reactie achterlaten