za 15 juni 2024

N-VA verdedigt bocht over migratiepact: ‘Altijd consequent gezegd wat ons goed uitkomt’

POLITIEK – Trekt de grootste regeringspartij alsnog de stekker uit de federale regering? Het kan nog alle kanten op, maar het VN-migratiepact lijkt de coalitiepartners fataal te verdelen, en dat terwijl de partij van Bart De Wever in oktober het verdrag nog beloofde te promoten. Nu klinkt er een duidelijk veto tegen Marrakech. “Niet onze schuld”, verklaart het partijbureau. “Wij hebben altijd transparant en consequent gecommuniceerd wat ons op dat moment politiek en strategisch goed uitkwam. En dat gaan we ook blijven doen.”

“We begrijpen dat de andere regeringspartijen het liever anders hadden gezien”, vertelde woordvoerder Joachim Pohlmann vanochtend aan de redactie. “Maar men moet ons niet hypocriet of wispelturig gaan noemen. Integendeel, wij hebben onze positie steeds assertief en zonder schroom op tafel gelegd. Wat die positie ook is en hoe vaak die ook met de wind draait. Het blijft onze positie en daar moeten ze in Brussel niet over janken.”

Verder ontkent de partij dat het simpelweg onder druk staat van het Vlaams Belang, zelfs nadat kopstuk Filip Dewinter de N-VA in een parlementair debat nog ‘fucking VN-pussies’ en ‘rondhoerende sossenlikkers’ had genoemd.

Hoe het nu verder moet met de regeringscrisis blijft onduidelijk. Maar ook voorzitter Bart De Wever is niet bang van vervroegde verkiezingen. “Een weerhaan keert niet zo maar met de wind. Hij toont waar de wind naartoe waait. En wij zullen opnieuw naar de kiezer trekken met een programma waar we volledig achter staan. Wat dat programma ook is en voor hoe lang we daar ook mee kunnen scoren. Daar kan je misschien geen huis op bouwen, maar wel op zijn minst een caravan zetten.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

    • De journalist in kwestie bleek een infiltrant van De Morgen, Paul. We verzekeren je dat hij weer netjes op zijn eigen redactie zit.

Een reactie achterlaten