do 23 mei 2024

Test-Aankoop waarschuwt consument: gele hesjes worden almaar duurder

LIJFSTIJL – Het leven wordt steeds prijziger. Het is een realiteit waar niemand aan ontsnapt, geeft ook Test-Aankoop grif toe. Zo wijdt het consumentenagentschap een hele studie over de alarmerende kostprijs van ‘high-visibility’ kledij, oftewel de zogenaamde gele hesjes. Zo kon u vorig jaar nog een enkel exemplaar voor een tweetal euro op de kop tikken, terwijl Bol.com u er tegenwoordig al gemakkelijk €7,75 voor aanrekent. Een plotse toename in vraag heeft daar mogelijk meer mee te maken, klinkt het.

‘De tijd dat hesjes nog puur functioneel waren ligt ver achter ons’, waarschuwt Test-Aankoop. ‘Tegenwoordig kan je jezelf al geen sociaal geëngageerde burger meer noemen als je er geen twintig in je kast hebt hangen.’

“Wat we zien is dat een zoveelste essentiële gebruiksvoorwerp stilaan onbetaalbaar wordt”, laat topman Ivo Mechels weten. “Je zou verwachten dat massaproductie de prijzen omlaag houdt, maar in de realiteit rekenen producenten vaak nog belastingen en loonkosten door naar de consument. En dan is er nog de sociale druk om niet zo maar met een goedkoop hesje te komen aanschoffelen. Vooral de jeugd wil natuurlijk allerlei fancy logootjes en design-modelletjes om het anders zo monotone ontwerp een beetje te gaan pimpen. En ja, dat kost allemaal weer wat extra. Een mens zou voor minder op straat komen.”

Minister van consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) laat alvast weten extra oranje hesjes op de markt te brengen om de prijs wat te drukken. De man kent duidelijk iets van campagne voeren.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Ik zie de mensen zich krampachtig vasthouden aan hun stuur, zo zit de kritiek ook in elkaar die me daarbuiten te beurt valt als het maar even kan: onze ethiek wordt hoofdzakelijk bepaald door het autorijden. De voorzichtigheid in het verkeer in een warme auto is de moraal van nu. In de Bijbel wordt immers nergens over de auto gerept. De fluorescerende kleding voor gemengd de aandacht en ter waarschuwing hoort daarbij als men zich in de jungle daarbuiten begeeft.

Een reactie achterlaten