ma 27 mei 2024

Europese Commissie schiet wakker: ‘Tegen 2050 moet klimaat volledig genderneutraal zijn’

BINNEN/BUITENPARKING – Europa wil niet langer talmen wat het klimaat betreft. Zo blijkt uit een speciaal persbericht gepubliceerd door de Europese Commissie in Brussel. De individuele lidstaten zullen de concrete stappen nog druk bediscussiëren, maar tegen 2050 wil Europa alvast naar een “volledig en consequent genderneutraal klimaat” evolueren, en dat zonder uitzonderingen. Bevoegd eurocommissaris Miguel Arias Cañete gaf onze reporter vanochtend meer uitleg.

“Ik denk dat het duidelijk is dat we niet langer bij de pakken kunnen blijven zitten”, vindt de Spaanse politicus en klimaatexpert. “Studie na studie bewijst dat we in een toxisch, onderdrukkend en voorbijgestreefd, binair gendernormatief milieu leven waarin mensen zich nog steeds niet vrij kunnen identificeren en definiëren zonder daarin tegenwind te krijgen. Dit moet en zal stoppen. Iedereen moet zich begrepen kunnen voelen in een wereld die onvermijdelijk naar de kloten of om het even welke genitaliën gaat.”

‘Wie zijn wij om te zeggen of het nu het, de of die klimaat is dat naar de filistijnen gaat?’, klinkt het bij de Commissie. ‘Als we allemaal uiteindelijk dreigen te verzuipen in ons eigen giftige rioolwater en om het laatste stukje landbouwgrond liggen te vechten, kan dat maar beter in een inclusieve context gebeuren.’

Toch wekken de plannen enig gemor op, en dat vooral bij de Europese Groenen. “Dit is een gemiste kans,” vindt parlementslid Bas Eickhout. “Ik snap dat men realistisch wil zijn en nieuwe gendernormen niet door iedereen zijn – sorry, hun – strot wil duwen, maar zo schuif je de dingen alleen maar op de lange baan. Er wordt nu al gesproken over zogenaamde netto neutraliteit, wat wil zeggen dat een progressieve, genderfluïde Amsterdammer mag blijven opdraaien voor het retrograde seksisme van een Roemeense trucker of Hongaarse loodgieter. Zo lang ze elkaar maar balanceren. Ja, dan voel je je als linkse beleidsmaker aardig voor lul gezet. Of om het even welke genitaliën. Whatever.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Genderneutraliteit betreft gewoon de blanken: hun gender was de oorzaak dat immigratie tot stand kon komen. Gender is gevaarlijk, want anders gaan de blanken, racisme, zich nog voortplanten: milieuvervuiling. Landen als Spanje staan daarboven omdat hun huidskleur waar ze zich mee identificeren minder contrasteert met de immigrant, de norm.

Een reactie achterlaten