zo 23 juni 2024

Marslander InSight stuurt alleen nog maar selfies terug met Snapchat-filter

WETENSCHAP – Het ruimtetoestel InSight is veilig en wel geland op Mars, en zal de komende twee jaar kostbare informatie over de rode planeet naar ons sturen. Dat bevestigde NASA eerder. Jammer genoeg moet er tijdens de programmering iets fout gelopen zijn en bijgevolg zal de Marslander alleen nog hoogst irrelevante foto’s van zichzelf doorsturen en tweeten als een veertienjarige op amfetamine.

“We begrijpen het niet”, klinkt het in de controlekamer van Houston. “De hele landingssequentie verliep perfect en alle apparatuur is functioneel. Er zit zelfs een hoogsensitieve AI-component in de computer die we jarenlang van menselijke communicatie online hebben laten leren. Blijkbaar was dat een desastreus idee.”

‘Het was ergens de bedoeling om een soort ambassadeur van het menselijk ras richting Mars te sturen’, aldus NASA. ‘Misschien is dat beter gelukt dan we hadden gepland.’

Concreet moet InSight onder andere de temperatuur en seismologische activiteit van de planeet bestuderen. “Dat zal nog wel even duren vooraleer daar effectief wat van in huis komt”, vreest ook onze eigen Frank De Winne. “Ze zullen nu de circuits vanop een afstand proberen overriden en bijsturen. Niet alleen is dit een gigantische verkwanseling van miljoenen dollars, maar ook gewoon hemeltergend irritant om met een computer te communiceren die de mentale leeftijd heeft van een fucking puber.

Ondanks een investering van om en bij de 650 miljoen dollar, zal de mensheid het voorlopig met dergelijke updates moeten stellen.
Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Insight. Het leven op Mars was tot voor kort een mysterie voor ons. Maar de techniek staat voor niks. Door gebruik te maken van de toegepaste wetenschap en kunstmatige intelligentie hebben we de doorbraak tot stand kunnen brengen, zodat het heelal een open boek wordt. Opmerkelijk is dat het nieuws, een mijlpaal, binnenkomt op een moment dat is aangetoond dat de aarde niet meer te redden is. Met vooruitziende blik is DNA van o.a. Kim Kardashian meegenomen om toch de mensheid in een of andere vorm te doen voortleven.

Een reactie achterlaten