wo 12 juni 2024

Rusland kwaad op Belgisch marineschip: ‘Laat onze vliegtuigen met rust en vaar in het vervolg wat lager’

BUITENPARKING – Er dient zich mogelijk een diplomatisch conflict aan tussen de Russische autoriteiten en onze eigen defensie, nadat een Belgisch marineschip volgens Moskou “intimiderend hoog” onder twee Russische gevechtsvliegtuigen kwam varen. Het incident voltrok zich donderdagochtend in de Baltische Zee. Russisch minister van Defensie Sergej Sjojgoe eist excuses en “meer voorzichtigheid” van de Belgen.

“Moesten jullie nu echt vlak onder onze bommenwerpers komen varen? Jullie denken blijkbaar dat de hele wereld van jullie is”, brieste Sjojgoe in een persbericht gericht aan Brussel. “Terwijl onze vredelievende bommenwerpers in alle sereniteit het internationale luchtruim verkenden, kwam jullie oorlogsvloot schaamteloos voorbijrazen. Wat moesten onze hulpeloze piloten wel niet denken? Als jullie geen problemen willen, blijft iedereen in het vervolg best aan zijn kant van het zeeoppervlak. Do svidaniya en de kost.”

De kapitein van het Belgische schip Godetia ontkent alle verantwoordelijkheid: ‘Ik heb echt mijn best gedaan om zo laag mogelijk onder hun vliegtuigen heen te varen, maar veel dieper kan een mens toch niet zakken.’

Kersvers minister van Defensie Sander Loones (N-VA) reageert alvast kordaat op de aantijgingen en belooft een assertieve aanpak: “Als het aan mij lag, voeren onze schepen tien meter boven het water. Geloof me, ik heb nog een persoonlijk appeltje te schillen met die bolsjen. Als ze daar problemen zoeken, wij zijn bereid!”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten