di 16 april 2024

Marc steekt dagelijks grens over met vijf liter diesel in zijn maag

BRAVE BURGERS – De Belgische brandstofprijzen swingen de pan uit en dat zijn velen beu. Ook voor Marc Wormgoor (42), die als Vlaming in het Waalse Kelmis woont, is het stilaan genoeg geweest. De man steekt nu dagelijks per fiets de Duitse grens over om vervolgens een vijftal liter diesel aan de pomp te drinken en die thuis in een jerrycan uit te braken. Onze reporter vond hem aan een tankstation buiten Aken.

“Ik heb het echt gehad”, moppert Marc terwijl hij het tankpistool voorzichtig boven zijn gezicht kalibreert. “Nog geen drie jaar terug kon je hier in België tegen een euro per liter tanken. Een euro! Maar dan zijn ze daar in Brussel weer beginnen sjoemelen en wie mag dat betalen? Bibi hier. Wel, ik haal mijn diesel vanaf nu hier in Duitsland. Bijna 25 cent goedkoper, dus reken maar. Vijf liter per dag. Da’s toch bijna veertig ballen per maand uitgespaard. Ik ben godverdomme niet krankzin[Marc zet de pomp aan terwijl hij kokhalzend verder brabbelt en gesticuleert].

Hier. Een grafiek.

Na lang hoesten en hijgen zien we Marc weer op zijn fiets kruipen. “Oké boys, ik heb precies vijftien minuten om thuis te geraken voor ik mezelf fataal vergiftig. By the way, als dat masjien van jullie [wijst naar de bescheiden Skoda Fabia van de redactie] wat sap nodig heeft voor de terugweg, steek ik rap een vinger in de keel en maak ik er een mooi prijsje van.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. De onderhandelingen over de grenzen in de EU zijn niet alleen spannend geweest voor Groot-Brittannië. Maar daarom was de Kanaaltunnel juist zo geniaal, je kan je auto even op de trein zetten.

Een reactie achterlaten