zo 23 juni 2024

Fans opgelucht na verlies Rode Duivels: ‘We begrepen toch geen reet van die Nations League’

BINNEN/BUITENPARKING – De vernederende pandoering die het nationale elftal in het Zwitserse Luzerne onderging heeft misschien wel een lichtpuntje. Zo verschenen heel wat supporters schijnbaar opgelucht terug in Zaventem vanochtend. Fervent voetbalfanaat Mathieu uit Erpe-Mere is één van hen. De 31-jarige Oost-Vlaming was er gisteren bij en haalde bij aankomst in de luchthaven kalm zijn schouders op. “Godzijdank. Ik heb nooit iets van die onnozele Nations League gesnapt en eigenlijk interesseerde het me geen bal. Ze mogen het hebben, de Swissen. Maak me wakker als we nog eens een EK spelen. Het beste nog. Ciaokes.

‘Hebben de Rode Duivels verloren?’, klinkt onder vriendinnen Joyce, Natasha, Evy en Kim. ‘Wij kwamen voor Dries Mertens en die hebben we toch maar schoon zien blinken, dus ja whatever.’

Ook hartsvrienden Tom en Seppe, die samen nog het WK in Rusland bijwoonden, liepen er nog steeds gekleed in hun knalrode outfits verrassend monter bij. “Nooit plezant om de Belgen met 5-2 te zien verliezen, maar geef nu toe, who gives a damn wie die idiote Nations League wint? Wat voor een bullshit toernooi is dat nu? Poules met drie ploegen? Meh. Wij willen kwalificatiematchen tegen San Marino of Gibraltar. Spektakelmatchen! Er staat thuis wel wat belangrijkers op ons te wachten. Een PS4 en een grote zak chips. Goe weten.”

Opgepast. Dit artikel gebruikt mogelijk schadelijke en verouderde genderstereotypen en wordt daarom best uit de buurt gehouden van weinig kritische lezers of Theo Francken.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten