zo 23 juni 2024

Blanke man verkleed als Zwarte Piet per ongeluk als illegaal gedeporteerd

BUITENPARKING – Sinterklaas is in het land en dat brengt natuurlijk heel wat kindervreugd mee. Ook bij onze noorderburen maakte de heilige man zijn intrede, al gebeurde dat niet zonder incidenten. Dat ondervond de 44-jarige Jaap Lamslag uit het Noord-Hollandse Zaandam, waar de Sint gisteren een langverwachte intocht maakte. De man werd in zijn feestelijke outfit en gitzwarte schmink door de lokale politie opgepakt en bij gebrek aan geldige papieren het land uitgestuurd. Hij plant een aanvechtprocedure en wacht nu in Ethiopië op repatriëring .

“Het klopt dat een dergelijke arrestatie en spoedige uitwijzing gebeurd is”, wist de woordvoerder van de afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel inmiddels te vertellen. “Onze agenten merkten een persoon van schijnbaar buitenlandse origine op die verdacht uitbundig gedrag vertoonde en een hoopje kinderen benaderde. U begrijpt dat we uit veiligheidsoverwegingen besloten in te grijpen en deze persoon aan intensieve screening te onderwerpen.”

De man werd meteen meegenomen voor ondervraging en had naar eigen zeggen geen identiteitskaart op zak. Volgens de politie weigerde hij zijn land van herkomst prijs te geven en bleef hij beweren dat hij in Nederland geboren was. “We hebben hem dan maar op een vlucht naar Addis Abeba gezet en verder geen gedonder. Veel verschil zal dat voor de gemiddelde Afrikaan toch niet maken. Goed, als nou blijkt dat hij wel degelijk Nederlander is en over de juiste documentatie beschikt, mag hij natuurlijk altijd terugvliegen. Geen probleem.”

Ook in Friesland werd een bus vol gelijkaardig verdachte individuen tegengehouden. De mannen worden momenteel verhoord en bij gebrek aan verblijfsvergunning naar Oeganda uitgewezen.
Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

 1. Of Sinterklaas afgeschaft moet worden.
  Ik er nooit in geloofd, ik vroeg me alleen af wie het was.
  Maar ik heb er ook nooit over gepeinsd er een protest tegen te beginnen om te laten verbieden.
  Het geloof hadden de Russen ook afgeschaft, ze hadden een punt maar het werkte niet.
  Dat het racisme was bedacht ik me al in die tijd. Maar je kunt het ook als satire opvatten. Als het weg is kun je ook geen kritiek meer geven. Dat is ook zo met geloof. Domme mensen met weinig inhoud kunnen enkel afschaffen en verbieden, reduceren tot hun eigen nul zijn.
  Het Sinterklaas syndroom is begonnen met het VOC-schip in Amsterdam dat protesten opriep en serieuze boeken uitlokte. Het liep synchroon aan tal van andere waanzin.
  Moet ik dan ook een boek schrijven? Om het leuk te houden?
  Er is hier bij een authentiek strand een glazen huis gezet, de wanstaltige smaak verpest de wijde omgeving. Daarna zetten ze daar vlakbij een bord met een reproductie in glas van een oud kerkje uit de geschiedenis dat daar ooit stond; dat is exact het nut van al die boeken.

Een reactie achterlaten