wo 12 juni 2024

Premier Michel: ‘Ik mag namens de N-VA bevestigen dat ik zeker niet naar hun pijpen dans’

BINNENPARKING – Ons land heeft uitstel gevraagd om het VN-migratiepact te tekenen. Daarmee wordt mogelijk een belofte gebroken. Voornamelijk de N-VA van Bart De Wever blijft dwarsliggen. Het is niet de eerste keer dat de burgemeester van Antwerpen achter de schermen de touwtjes in handen schijnt te hebben, al ontkent de eerste minister Charles Michel (MR) dat vurig. “Nonsens,” lacht de premier dergelijke insinuaties weg. “Ik heb net even met Bart gecheckt en kan u verzekeren dat ik nog steeds mijn eigen mening heb!”

‘Premier Michel is zijn eigen baas en zet volledig onafhankelijk de lijnen van deze regering uit,’ klinkt het in Antwerpen. ‘Het feit dat hij daarin grosso modo doet wat wij dicteren is dan ook puur toeval.’

“Het is jammer hoe men blijft suggereren dat ik braaf zou moeten luisteren naar wat de N-VA te vertellen heeft. Alsof ik mijn eigen wil niet durf doordrukken en constant voor elk wetsvoorstel of akkefietje ingefluisterd krijg hoe het verder moet. Dat is toch waanzinnig? Straks gaat men nog denken dat ik maar als schijnpremier naar voren ben geschoven om te verdoezelen dat deze regering louter het partijprogramma van De Wever uitvoert. Wel, zijn partijbureau geeft me bij dezen de volledige toelating dat te ontkennen. Dank u.”

Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd in januari 2018 en ging over de kernuitstap. We hebben maar twee zinnen moeten veranderen.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten