zo 23 juni 2024

Netflix censureert ‘Girl’: Amerikaanse versie duurt nu nog maar 38 seconden

BUITENPARKING – Het lijkt erop dat het Belgische transgenderdrama Girl eerst onder het scalpel moet alvorens vertoonbaar te zijn in de Verenigde Staten. Dat heeft streamingreus Netflix alvast besloten. Aanvankelijk moesten een kort naaktfragment van hoofdrolspeler Victor Polster en een orale seksscène eraan geloven, maar ondertussen blijkt ongeveer 1 uur, 44 minuten en 22 seconden ongepast voor de iets conservatievere Amerikaanse markt. In totaal zullen nog 38 seconden van het origineel worden uitgezonden.

“Dit is echt een teleurstelling”, zucht regisseur Lukas Dhont, die zich tegen wil en dank neerlegt bij de beslissing. “Ik bedoel, ik heb echt niets in de film gestoken dat niet essentieel is voor het verhaal. De hele zoektocht van Lara naar thuiskomen in zichzelf, haar strijd om aanvaarding en conflict met haar biologische identiteit. Ik kan begrijpen dat half Amerika het daar allemaal nog wat moeilijk mee heeft, maar spelen we zo misschien niet te veel op veilig? Soit, als iemand ergens nog anderhalf uur film voor kan gebruiken, bel maar.”

‘We zijn zeer tevreden met het resultaat’, klinkt het bij Netflix. ‘Ontroerend. Oprecht. Subliem. Het is zeker jammer van de geknipte fragmenten, maar de begingeneriek komt zo echt wel een stuk beter tot zijn recht.’
Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten