do 18 april 2024

De Wever nuanceert samenwerking met communisten: ‘Met alle Chinezen, maar niet met de PVDA’

POLITIEK / STAD – Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) is niet te spreken over de aangekondigde linkse coalitie in het Oost-Vlaamse Zelzate tussen sp.a en de marxistische PVDA, die daardoor haar eerste schepen in het land krijgt. “Onbegrijpelijk en degoutant”, klinkt het. Toch geeft De Wever aan bereid te zijn enkele uitzonderingen door de vingers te zien. “Als je per se met communisten wil samenwerken, zorg er dan alsjeblieft voor dat het op zijn minst steenrijke Chinezen zijn.”

De voorzitter van N-VA bracht zelf een bezoek aan havenstad Shanghai in december 2016 en maant thans zijn collega-politici aan uiterst voorzichtig om te springen met extremistische facties. “Kijk, ik ken mijn communisten. Als je dat tuig van de PVDA laat doen, maken ze er hier een nieuw Venezuela van. Altijd maar staan roepen om armoede en ongelijkheid. En dat terwijl er volstrekt deftige autoritaire regimes bestaan die wel wat beters te doen hebben dan janken om mensenrechten of duurzaamheid. Je ziel verkopen is één ding. Het gratis weggeven is de absurditeit zelve.”

‘Waarom in een bouwvallige dokwerkerskroeg of progressieve munttheehut liggen vergaderen? Onze eigen linkse rakkers hebben duidelijk nog veel te leren’, sneert De Wever geflankeerd door de Chinese ambassadeur.

Als u zich totaal geen vragen wil stellen over de Grote Stap Voorwaarts waar kameraad De Wever maar al te graag aan mee beitelt en die alleen maar voor globale vrede en welvaart kan zorgen, lees dan vooral niet dit boek van een slinkse academicus die er ocharme maar jaren van zijn leven aan heeft besteed.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

  1. In China hebben ze nu een AI (artificial intelligence) nieuwslezer die 24 uur per dag het nieuws kan lezen zonder moe te worden zoals de kijker. Je wint het daar toch niet van.
    België wil er ook een.

Een reactie achterlaten