zo 23 juni 2024

Natuurpunt verheugd: Vijf Belgische boomsoorten groeien sneller dan onze economie

BINNENPARKING – Het gaat niet bijster goed met ons milieu. Ook het kapbeleid van Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V) blijft onder vuur liggen. Toch komt vrijwilligersvereniging Natuurpunt met licht optimistische cijfers over de brug. Uit een grondige studie blijkt dat zeker vijf inheemse (of geïmporteerde) boomsoorten dit jaar sterkere groei vertonen dan onze Belgische economie. “Nog veel werk aan de winkel, maar toch een flinke opsteker”, prijkt intussen op de website. We zetten de vijf groeikampioenen eventjes op een rij.

Volgens natuurkundigen moet onze stagnerende economie het hebben van loze beloftes, diepgaande besparingen en een golf van slecht betaalde kutjobs. Onze bomen hebben daarentegen aan grondwater genoeg.

“Concreet gaat het om de populier, wilg, zwarte els, esdoorn en berk“, staat verder in de studie te lezen. “Met een jaarlijkse groei van meer dan anderhalve meter overstijgt die eerste reusachtige boomsoort de geraamde expansie van onze nationale welvaart met gemak. Maar zelfs de anders zo miserabel ogende treurwilg schiet daar nog met gemak boven. Nu, als je ziet dat ons sputterende economie amper aan een toename van 1,5% geraakt, is dat niet eens zo moeilijk. Misschien groeit zelfs mos binnenkort sneller. Weer een opsteker.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten