zo 23 juni 2024

WC-madam Witte Huis één van weinigen die Trump nog niet ontslagen heeft

BUITENPARKING – Na het vertrek van minister van Justitie Jeff Sessions wordt het hard zoeken naar stafleden die de controversiële president Donald Trump nog niet ontslagen heeft. Om de situatie van naderbij te bekijken stuurden we onze buitenlandse correspondent op een geleide tour door het Witte Huis.

Daar vond hij Flossie Jenkins (63), de eenzame toiletdame die het persoonlijke kleinste kamertje van de president bewaakt, in ruil voor wat drinkgeld. Flossie werd de dag na Trumps intrede benoemd en werkt er nog steeds. Naar eigen zeggen is ze “zowat de enige naast Mike Pence” die dat nog kan zeggen.

“Ik zit hier eigenlijk een goeie tien uur per dag, rustig te breien of sudoku’s in te vullen”, vertelt Flossie. “En merk dus weinig van de interne strubbelingen van de regering. Ik hou mijn taak graag simpel. Als de president binnenkomt, moet het snel en keurig gebeuren. Ik leg zijn handdoekjes op dezelfde plek, zorg dat het papier bijgevuld blijft en draai mijn radio net iets harder als hij wat privacy nodig heeft. Verder laten we mekaar met rust. En dat werkt prima.”

Volgens experts is het uitzonderlijk voor een staflid dat zo dicht bij de president staat, om zo lang te overleven in zijn entourage. Zeker gezien het eindeloze papierwerk en risico op gênante lekken.

Trump maakt zelf weinig woorden vuil aan zijn badkamergewoonten. Wel prees hij zijn staflid meermaals voor de “uitstekende hygiëne en gezelligheid” van de sanitaire faciliteiten om de hoek van zijn Oval Office: “Ik maak mij geen zorgen. Ze doet haar job geweldig. Het is altijd proper, heel proper. En dat is belangrijk, want ik ben belangrijk. Mensen beseffen dit niet genoeg, maar ik ben zeer belangrijk.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten