za 15 juni 2024

Football Leaks onthult: vanaf volgend seizoen speelt Anderlecht alleen nog tegen zichzelf

BUITENPARKING – Volgens de klokkenluiders van Football Leaks zal ook ons Belgische voetballandschap er weldra een stuk anders uitzien. Zo lekten anonieme informanten naar Het Nieuwsblad dat RSC Anderlecht vanaf het seizoen 2019/20 uitsluitend nog tegen zichzelf zal spelen. Volgens kenners gaat het om een bredere tendens binnen de voetbalwereld waarbij de allerrijkste clubs steeds naar exclusievere competities neigen. Toch reageert lang niet iedereen enthousiast op de plannen.

“Ja, hou nou effe op, man! Dit is toch een GIEGANTIESE slag in het gezicht van het Belgische voetbal”, mopperde analist Jan Mulder reeds in een interview op Sporza Radio. “Ik snap ook wel dat je als grotere club die commerciële inkomsten niet constant wil delen telkens je tegen één of andere Kempense snertploeg uitkomt in de derde ronde van de beker. Ja, hoor. Maar let op m’n woorden. Dit gaat me een pak RETEMONOTOON worden.”

Marc Coucke hoopt alvast dat door verdere blamages in de Jupiler Pro League te vermijden, zelfs de trouwste fans “eindelijk keer stoppen met rond mijn fucking kop te zitten wurtelen [sic].”
Concreet zal Paarswit over een heel seizoen zo’n 30 keer tegen zichzelf aantreden en zo een handig monopolie op de televisierechten behouden. Hoe de harde kern op de plannen zal reageren blijft vooralsnog onduidelijk, al geeft topfan Guillaume-André (34) aan dat niet noodzakelijk een slechte zaak hoeft te zijn. “Bespaart me weer een pak verplaatsingen op een jaar.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

Een reactie achterlaten