do 18 april 2024

‘Van onze tradities moeten ze afblijven’, vindt Vlaams gezin dat zich opmaakt voor Halloween

BRAVE BURGERS – Voor het gezin Van Poelcapelle uit Poperinge is de maat stilaan vol. Het nieuws dat de Brugse kerstmarkt voortaan ‘wintermarkt’ moet heten om geen mensen van andere culturele en religieuze achtergronden te schofferen zit hen diep. En dat terwijl ze druk in de weer zijn om morgen voor het derde jaar op rij Halloween te vieren.

“Het is belachelijk”, zucht papa Johan terwijl hij voor de spiegel zijn schedelschmink corrigeert. “Ik heb niets tegen vreemden, maar ze mogen wel eens ophouden met hun idiote gebruiken door onze strot te duwen. De laatste keer dat ik gecheckt heb was dat hier nog Vlaanderen.”

‘Vlaanderen moet Vlaams blijven’, klinkt het bij het jonge gezin. ‘En dat vinden onze buren, waar Nala en Liam morgen gaan trick en treaten, trouwens ook.’

Ook mama Vicky is niet blij met de stand van zaken. “Dat is weer typisch onze politici om zo maar mee te gaan met wat hip of politiek correct is. Totaal geen respect voor onze eeuwenoude tradities. Als het maar goed verkoopt. Wel, dan hebben wij hier wel wat beters te doen dan met iedereen zijn zere tenen rekening te houden. Bon, heeft iemand ons Nala haar heksenhoed gezien? Trouwens, blijven jullie graag eten? We hebben weer veel te veel kalkoen in de vriezer staan voor Thanksgiving. Kom, schuif aan.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten