wo 12 juni 2024

Gamers verdedigen voyeurisme: ‘Sims die niets te verbergen hebben, hebben niets te vrezen’

BRAVE BURGERS – We hebben er allemaal al wel eens een paar honderd uur aan versleten. Het fataal verslavende levenssimulatiespel The Sims, dat ondertussen al bijna twee decennia meedraait, blijft jong en oud bekoren. Toch lijkt lang niet iedereen het te kunnen vinden met de privacy-wetgeving binnen de perimeters van de populaire game. Zo krijg je als bestuurder totale en schaamteloze toegang tot het privéleven van je digitale subjecten of Sims. Een ethisch probleem, denken meer en meer toeschouwers. “Nonsens”, vinden de verwoede gamers zelf. “Een Sim die niets te verbergen heeft, heeft per definitie niets te vrezen.”

“Ik let goed op mijn Sims”, slaat Edward (34) driest van zich af, terwijl hij één van zijn bewoners de douche in stuurt na een zevende yogales op dezelfde dag. “Ze komen niets tekort en houden zich braaf aan mijn wetten. Flink studeren, gezond koken, promotie maken, misschien nog een potje vogelen en dan op tijd naar bed. Ze hoeven zich nergens zorgen om te maken, zolang ze het patroon netjes volgen.”

‘Onze kinderen kunnen niet snel genoeg leren dat ook hun privacy onverbiddelijk te grabbel zal worden gegooid. Laat ze dus maar rustig hun eigen Sims terroriseren nu het nog leuk is’, aldus minister voor Digitale Zaken Alexander De Croo (Open VLD).

“Ik mag er niet aan denken mijn Sims nog maar vijf minuten alleen te laten”, springt Allison (41) bij. “Vorige keer had er eentje de keuken in lichterlaaie gezet, terwijl een andere was verzopen omdat hij het trapje van het zwembad niet kon vinden. Oké, ik zit af en toe wel mee te gluren als ze hun diepste gevoelens tentoonspreiden, maar dat is alleen maar voor hun eigen bestwil. Bij mij zijn ze veilig. Trouwens, als het hen niet aanstaat, kan ik hen altijd op straat gooien en hun pensioen opsouperen aan een nieuwe flipperkast.”

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer belooft zich over het spel te buigen, al lijkt het ministerie van Binnenlandse Zaken allerminst bezorgd. “Zoiets hoort thuis in fictie, en niet in onze eigen wereld”, klinkt het. “Uw eigen privacy wordt nog steeds braaf gerespecteerd.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

Een reactie achterlaten