zo 23 juni 2024

Het beleg interviewt Kris Peeters: ‘Samen bouwen aan mijn toekomst’

In oktober stuurt Het Beleg haar sterreporter uit naar alle belangrijkste lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen. Na uiterst links en rechts aan de tand te hebben gevoeld, richt hij zijn pijlen op christendemocraat en centrist-tot-in-de-kist Kris Peeters.

Gegroet, Kris. Een goede vrijdag toegewenst.

Waarvoor dank.

We zitten hier in je mooie appartement in de Goede Hoopstraat aan de Antwerpse kaaien. Ik moet zeggen, het ziet er zeer keurig en charmant uit.

Vind ik ook. Ze hebben het… ik bedoel wij hebben het uiterst nauwgezet ingericht. Mijn vrouw Ann en ik dus. Niemand anders. (hoest een beetje droog en veegt een IKEA-catalogus geadresseerd aan het partijbureau onder de bank)

Het is echt uitzonderlijk vlekkeloos en kraaknet. Je zou haast zeggen dat hier niet eens in gewoond wordt.

(lacht hartelijk) Je zou dat kunnen zeggen, maar laat me duidelijk zijn. Ik voel mij 100% Antwerpenaar en heb mijn toekomst volledig aan deze mooie stad verbonden. Zie ik de lichtjes van de Leie, dan gaat mijn hart wat sneller slaan. Want ja, eens een Stroppendrager, altijd een Stroppendrager.

Dat is Gent, Kris.

Zoals Kennedy ooit voor het Berlijnse volk stond, zo sta ik met open armen voor de Antwerpenaar. En laat mij voor eens en altijd met duidelijk fiere stem verkondigen: ich bin ein Kiekenfretter!

We begrijpen het, Mijnheer Peeters. U heeft hier niets te bewij…

Het klopt. Mijn wortels liggen dan misschien wel elders in de Brabantse kleigrond, maar ik verzeker u dat ik zo Antwerps ben als de Keyserstraat, de Meirlei of de Groene Markt.

Peeters en zijn echtgenote in hun buitengewoon ordelijke, glanspropere appartement.

Zucht. Wij danken u voor dit ontroerende betoog. Maar vertel eens over uw plannen voor uw nieuwe bakermat. Wat zou u willen verwezenlijken als burgemeester?

Uitstekende vraag. Ik denk dat Antwerpen het status quo duidelijk beu is. Het hunkert naar warm leiderschap, naar passie en ambitie. Naar vertrouwen en evenwicht. Kort samengevat, naar Kris Peeters.

En welke concrete plannen heeft u dan om de stad verder vooruit te helpen?

Ziet ge, Kris Peeters heeft een visie voor Antwerpen. Dat is het verschil. Kris Peeters ligt niet wakker van politieke rivaliteiten of achterbakse spelletjes. Kris Peeters wil samen vooruit.

Verwijst u vaker naar uzelf in de derde persoon?

Kortom, Kris Peeters heeft een betere toekomst klaar voor de Antwerpenaar. En dat is de toekomst van Kris Peeters zelf.

Pardon?

De Antwerpenaar is fier en ambitieus. Zijn stad bruist van cultuur, handel, nijverheid en diversiteit. Hij is ook slim en hoogopgeleid. Hij begrijpt dat wij samen grote dingen kunnen verwezenlijken en effectief iets moois maken van mijn loopbaan.

Kris Peeters met doedelzak.

Het gaat uw campagne nochtans niet bepaald voor de wind. Zijn de tegenslagen die u al heeft moeten slikken nog overkomelijk?

Och. Iedereen zet wel eens een slecht gescreende Albanees of een fundamentalistische talmudfreak op zijn lijst. Dat kon echt wel iedereen overkomen.

We durven dat betwijfelen, maar goed. Ook als we naar de peilingen kijken, komt u niet bepaald realistisch in aanmerking voor de sjerp. Toch liet u op televisie verstaan zelfs met 5% van de stemmen burgemeester te willen worden. Is dat wel moreel verantwoord?

Bekijk het hoe je wil. Zelfs als Groen en de N-VA toch samen in bed duiken, ligt er sowieso een tsjeef tussen. Wij kunnen hier kingmakers worden en zullen de Antwerpenaar zijn vel duur verkopen. Trouwens, als je als christendemocraat nog moet wakker liggen van wat al dan niet moreel verantwoord is (maakt grote aanhalingstekens), dan staan we hier morgen nog.

Wijze woorden van een pragmatische Peeters.

Goed. En nu moet ik u wel verlaten. Ik heb nog een fotoshoot aan de Sint-Romboutskathedraal en de Vismarkt.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

Een reactie achterlaten