vr 23 februari 2024

Belg mag mee kiezen of hij in zomer- of wintertijd door regering belazerd wordt

BINNENPARKING – Het ziet ernaar uit dat de landen van de Benelux na de afschaffing van zomer- en winteruur samen in dezelfde tijdszone zullen blijven. Dat wist premier Charles Michel (MR) tijdens een overleg in Salzburg aan de pers te vertellen. Mogelijk zullen de drie landen eerst een raadpleging houden om de eigen bevolking daarin een stem te geven. “Het is belangrijk dat de Belg actief kan mee beslissen in welke tijdszone we hem of haar alle andere kwesties uit handen zullen blijven nemen”, aldus de eerste minister.

“Mijn collega’s Rutte en Bettel zijn het er volmondig mee eens dat de gewone burger ook eens inspraak mag krijgen in een ronduit symbolische kwestie waarvan buiten een handvol landbouwers niemand wakker ligt en die geen fundamentele invloed heeft op enige betekenisvolle beleidsmaatregel zoals de eeuwige uitstelling van een kernuitstap of de geleidelijke, institutionele afbraak van de welvaartsstaat. Of we uw pensioenrechten, sociale bijstand en overheidsdiensten nu een uurtje vroeger of later opschorten is dan ook volledig aan u. Burgerparticipatie is de sleutel.”

Laat de redactie gerust weten of u het liefst in zomer- of wintertijd afstand doet van uw democratische verworvenheden. Tenzij u natuurlijk iets nuttiger te doen hebt zoals Netflix bingen of huilend masturberen.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: