ma 27 mei 2024

Drugstrafikant ziet reputatie gekelderd door kandidatuur CD&V

STAD – Voor drugskoerier Rediart Cankja uit Antwerpen kon de werkweek amper slechter beginnen. De man werd door de Franse politie opgepakt met drie kilo heroïne in de wagen, waarschijnlijk bedoeld voor de Zwitserse markt. Tot overmaat van ramp kwam bij een background check aan het licht dat de 41-jarige man als kandidaat op de stadslijst van CD&V staat. “Dat is natuurlijk een regelrechte ramp voor wie in het internationale drugsmilieu carrière wil maken”, weet men ook bij de lokale politie.

Cankja werd geboren in Albanië en startte een nieuw leven in ons land, waar de man bekend stond bij het gerecht als beëdigd vertaler eerder dan drugkoerier, maar dat sluit niet uit dat hij de beide op zelfstandige basis uitoefende, klinkt het. Hoe lang de man reeds connecties onderhield met de christendemocratische partij van Kris Peeters is echter niet bekend, al gelooft men ook bij de ordediensten dat dergelijke politieke connecties “gewoonweg nefast” zijn voor zijn reputatie binnen het milieu.

Ook burgemeester Bart De Wever (N-VA) reageert fel op de link tussen de opgepakte trafikant en zijn tegenstander Peeters: ‘Ik snap niet waarom Kris die man überhaupt op zijn lijst heeft gezet. Elke goed geïntegreerde Antwerpenaar dealt coke of bollen, maar heroïne is zo jaren negentig.’

“Je als ambitieuze drugsdealer of trafikant inlaten met gematigde, burgerlijke dorpspolitici als de tsjeeven is tegenwoordig al erg genoeg”, legt een woordvoerder van de Antwerpse drugsbrigade uit. “Maar om in Antwerpen specifiek dan nog met Kris Peeters gezien te worden is al helemaal een blamage. Met wat geluk kan Rediart nog wat wiet gaan delen op  het De Coninckplein, maar ik denk dat onze vriend hier wel een kruis kan maken over zijn tripjes naar Zwitserland. Dat soort guilt by association drama’s zie je wel vaker in verkiezingstijd.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten