di 16 april 2024

Verontrustend: Vlaamse hobbyclub geïnfiltreerd door meedogenloos kritische journalist

BINNENPARKING – Sinds gisterenavond gaan schokkende beelden het Vlaamse medialandschap rond. Daarin wordt duidelijk hoe een sociaal geëngageerde jongerenclub maandenlang geïnfiltreerd werd door een buitensporig sceptische reporter en zijn camera. Het resultaat was een aaneengeplakte montage van ongeveer 40 minuten waarin een haast brutaal transparant portret geschetst wordt van de visie, activiteiten en interne communicatie van de organisatie, die ondanks het feit dat men naar eigen zeggen “totaal niets, maar dan ook echt niets te verbergen” had, toch eist dat de beelden offline worden gehaald.

“We begrijpen niet hoe dit is kunnen gebeuren,” reageert een verontwaardigde Dries Van Langenhove, voorzitter van de vriendenkring die naast het organiseren van casual meet-ups en een resem buitenactiviteiten er ook een bescheiden aantal politieke opvattingen op zou nahouden. “Toen ik door Tim [Verheyden, n.v.d.r.] openlijk benaderd werd met het voorstel mijn kameraden genadeloos op de voet te volgen en mij moeilijke vragen te stellen puur en louter gebaseerd op onze daden en uitspraken, had ik natuurlijk nooit verwacht dat hij dat ook effectief zou doen. Tja, die man moet daar echt wel obsessief mee bezig zijn geweest. U kan begrijpen dat wij ons toch een beetje – op weliswaar volledig deontologisch verantwoorde en consequente wijze – te kijk gezet voelen.”

Een duidelijk ontstelde Van Langenhove getuigt over de hoogst ongebruikelijk glasheldere en ondubbelzinnige manier waarop hij met zijn eigen uitspraken geconfronteerd werd: ‘Tim is een machine die geen detail uit de weg zal gaan om zijn eigen, doorgedreven journalistieke doelen te behalen. Daarin zal hij kennelijk met niemand rekening houden.’

De journalist (41) in kwestie staat al een tijdje bekend in het medialandschap en verwacht wordt dat de activiteiten van de man dan ook nauwgezetter zullen opgevolgd worden. “We weten dat Tim graag zijn eigen ding doet en soms nogal hard in zijn projectjes opgaat,” klinkt het sussend bij de VRT-redactie, “maar hij zal zich misschien stilaan moeten aanpassen aan een nieuw klimaat waarin polariserende, autoritaire figuren toch meer en meer ruimte krijgen om ook gewoon hun ding te doen zonder dat de media nog fundamenteel gaan dwarsliggen.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten