vr 19 april 2024

Koen Kennis: ‘Antwerpen is uiterst veilig voor fietsers, bevestigt ook mijn privé-chauffeur’

STAD – Een overtuigende zeventig procent van kinderen en jongeren geeft aan dat ze Antwerpen nog steeds te onveilig vinden om met de fiets te doorkruisen. Zo lijkt het bestuur weinig vooruitgang te maken inzage de fietsvriendelijkheid van de stad.

“Onzin”, vindt schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). “Ik rijd regelmatig door en rond de stad in mijn bedrijfswagen en kan u verzekeren dat Antwerpen er bijzonder veilig uitziet van achter mijn dubbel getinte ruiten. Ik kijk regelmatig op van tussen de dossiers van mijn 36 mandaten – waarvan slechts de helft bezoldigd – en zie alleen maar blije, gelukkige gezichten op de baan. Zo hoort het.”

Jongeren blijven Antwerpen onveilig vinden om doorheen te fietsen. ‘Allemaal de schuld van links propaganda,’ verzekert de schepen.

Volgens Kennis gaat het dan ook voornamelijk om bangmakerij vanuit de media en de linkse opiniemakers. “Het is typisch voor de oppositie om de jeugd te willen afschrikken voor het verkeer. Irrationele angsten uitvergroten voor electoraal gewin is dan ook iets waar mijn eigen partij zich vierkant tegen afzet,” vertelt de schepen terwijl hij zijn chauffeur nog snel toefluistert om met een grote boog rond Borgerhout te rijden.

“Trouwens, iedereen weet dat wanneer je als fietser alleen naar links kijkt, je in de problemen komt. Rechts heeft altijd voorrang, en zo hoort het ook.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Neem dan Nederland waar bij de ontevreden burger een nieuwe trend is ontstaan en op ruimere schaal de toepassing van de auto als tank is ontdekt om zo de pers of het gemeentehuis in te rammen. De romantiek van ISIS is dan nu eindelijk ook bij de gewone man doorgedrongen.

Een reactie achterlaten