za 15 juni 2024

N-VA eist onmiddellijke terugkeer geradicaliseerde Belgicisten

BUITENPARKING – Voor regeringspartij N-VA is de maat stilaan vol. Zo eist het de onmiddellijke en onvoorwaardelijke terugkeer van “een groep onherroepelijk geradicaliseerde individuen actief op Russische bodem.” Volgens de partij zou het om een bende van 23 jonge mannen gaan die onder leiding van “een buitenlandse opruier” sinds enkele weken allerhande internationale conflicten opzoeken en aangaan, “en dat nota bene onder de Belgische vlag.”

Het was partijkopstuk en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon die de zaak vanochtend aan het licht bracht. “Wij constateren dat deze personen zonder enig politiek mandaat dit land claimen te vertegenwoordigen in het buitenland. Dat kan zo maar niet. Wij moeten ook vaststellen dat zij zich vijandig opstellen tegenover vertegenwoordigers van andere staten en daarin bereid blijken tot het uiterste te gaan. En tot overmaat van ramp lijken zij meer en meer landgenoten voor hun zaak te winnen en roepen hen op met vlag en wimpel mee te strijden. Dit is onaanvaardbaar.”

Naar eigen zeggen probeert Jambon zijn collega op Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) reeds dagen tevergeefs te bereiken.

Ook in Antwerpen waarschuwt partijvoorzitter en burgemeester Bart De Wever voor de lokroep van het “atletisch extremisme” en overweegt de politicus het uithangen van Belgische vlaggen tijdelijk te verbieden. “Dit soort platvloers nationalisme kan uiteraard niet in een wereldstad als Antwerpen. Wat moeten bijvoorbeeld Japanse en Braziliaanse toeristen wel van ons denken? Trouwens, overmorgen proberen wij hier een groot Vlaams volksfeest te houden en dan hangt al dat sossenrood wel flink in de weg.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

  1. Matchfixing?
    De wedstrijd tegen Frankrijk brengt gevoelens boven die aantonen hoe het Belgische nationalisme (c.q. fascisme) vanouds wordt gedefinieerd, zich met huurlingen te verheffen boven het niveau van Franse provincie.

Een reactie achterlaten