di 16 april 2024

Griekenland mag irritante toeristen terug naar België sturen

BUITENPARKING – Met de zomermaanden in zicht bereiden de talloze vakantieoorden aan de Middellandse Zee zich stilaan voor op een massale toestroom aan toeristen. Ook uit ons land worden duizenden zonnekloppers verwacht, die in overvolle airbussen neerstrijken en zich in zwermen over het gebied verspreiden. De impact op het plaatselijk milieu en de bevolking valt dan ook niet te onderschatten, waarschuwen specialisten. Daarom krijgt de Griekse regering nu toestemming van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) om toeristen bij aankomst reeds terug te sturen.

“Het Griekse volk heeft niet om zo’n massale instroom gevraagd,” liet premier Alexis Tsipras vorige week nog aan Brussel weten. “Wij hebben helemaal niets tegen mensen uit jullie land en begrijpen dat ook zij niet voor zo’n kutklimaat gekozen hebben, maar jullie beseffen blijkbaar niet wat voor tol dat eist aan onze kleine, fragiele staat. Ik bedoel, hoeveel afgrijselijke viersterrenresorts moeten wij nog neerpoten? Griekenland heeft maar 6.000 eilanden.”

‘Jullie komen hier maar met jullie vadsige lijven in de zon liggen stinken, terwijl wij ieder jaar met de opkuis zitten,’ wijst Athene ons land met de vinger.

Het lijkt er nu op dat Europa een uitzondering maakt op de zogenaamde Dublin-procedure, die stelt dat het land van aankomst verantwoordelijk is voor de opvang van toeristen. “Dit is een mijlpaal voor onze soevereiniteit,” triomfeerde Tsipras vanmorgen op nationale televisie. “Eindelijk kunnen wij onze grenzen fatsoenlijk gaan beschermen. Jullie spreken geen woord Grieks, geven geen hol om onze cultuur en helpen onze mooie stranden naar de donder. Genoeg is genoeg en vol is vol.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

  1. Ten eerste, de titel suggereert dat alle irritante toeristen Belgen zijn. Wij zijn tegen oorlog. Daarom als ze niet zo vadsig waren, zouden ze er weer aan beginnen. Ze zijn nu juist zo vredig omdat ze te dik zijn om in beweging te komen. Maar je mag niet verwachten dat ze naar de Belgische kust gaan die daartoe alhoewel geheel is ontworpen. Overigens de hele kust van Europa is geprivatiseerd met steeds meer vakantieparken voor de privacy.

Een reactie achterlaten