do 18 juli 2024

Theo Francken: ‘Beseffen die bootvluchtelingen nu niet dat het water ons aan de lippen staat?’

BINNENPARKING – Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft zich opnieuw in het nieuws gewerkt door openlijk kritiek te uiten op Artikel 3 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens in het grote vluchtelingendossier.

“Het water staat de EU stilaan aan de lippen,” fulmineert Francken in een perscommuniqué. “Maar toch blijft dat tuig gezapig aandrijven, terwijl de kust duidelijk niet veilig is. Tja, zolang wij in Europa niet alle hens aan dek krijgen en beseffen dat we hier simpelweg in hetzelfde schuitje zitten, blijft het dweilen met de kraan open. Dat staat wat mij betreft als een paal boven water.”

‘Met alle vluchtelingen die onze kusten bereiken, wordt het stilaan pompen of verzuipen,’ vindt Francken. ‘Zo dreigen uiteindelijk onze normen en waarden uit de boot te vallen.’

“Ook met onze eigen oppositie valt duidelijk geen land te bevaren,” klaagt de staatssecretaris verder. “Al blijken de beste stuurlui uiteraard weer aan wal te staan. Goed, dan moet je als beleidsmaker durven schoon schip maken, zelfs wat uitvissen en roeien met de riemen die je hebt.”

“Als ik nu nog een gepast metafoor vind om dat verrekte artikel te omzeilen, laat ik het jullie weten,” sluit de politicus uit Lubbeek af. “Ik maak mijn borst alvast nat.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Ik las ergens dat ze er nog meer dan een miljard verwachten. Dan zijn we groter dan China.
    (De concurrentie met China staat economisch hoog in het vaandel voor de EU.)

Een reactie achterlaten