za 15 juni 2024

Huiskat Minou neemt eindelijk vrede met ongrijpbaar rood bolletje

BINNENPARKING – Het is een bekend tafereel. Uw schattige viervoeter gaat door het dolle heen bij het achtervolgen van een rode stip op de muur of vloer en zit daarna vaak nog uren gefrustreerd te zoeken naar de ongrijpbare verschijning. Daar heeft de vierjarige Minou, huisdier van Tom en Hanne uit Kapellen, nu schoon genoeg van, vertelt het koppel.

“Onze Minou is nog bijna even speels als toen ze een kitten was,” vertelt Hanne. “Ze jaagt op vliegjes of vogels, en gaat volledig door het lint als je met zo’n lasertje op de muur begint te schijnen, ondanks het feit dat ze het bolletje natuurlijk nooit kan vangen. Ook gisteren kon Tom het niet laten haar ermee te plagen, maar na een kwartiertje leek het haar plots niet meer te deren. Ze wandelde rustig weg, likte zich uitgebreid schoon en viel in slaap op de zetel. Sindsdien laat het haar duidelijk koud.”

Na een zoveelste vruchteloze frustratie lijkt Minou de jacht definitief te staken.

Volgens dierenpsycholoog Jan Paulussen gaat het om een eenvoudig geval van gewenning: “Het rode bolletje op de muur is als een soort spookbeeld of manifestatie van een inwendige angst of ongemakkelijkheid bij externe factoren waar de kat geen controle over heeft. Zo dicteert het instinct vaak het gedrag en krijg je een ongeleide, emotionele respons. Tja, soms gebeuren er nu eenmaal dingen in de omgeving van een kat die angst, woede en onbegrip uitlokken. Als het dier zich echter neerlegt bij de inherente chaos van het bestaan en de willekeur van het lot, vindt het innerlijke rust en kan het leven relatief onverstoord verder. Misschien steken we daar zelf ooit nog wat van op.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten