do 23 mei 2024

Bart De Wever: ‘Je moet weten waar je aan begint voor je een bruin kind op deze wereld zet’

BINNENPARKING/STAD – De storm rond de overleden 2-jarige kleuter Mawda is nog lang niet gaan liggen, zo blijkt. Zeker de uitspraken van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) gooien sinds donderdagavond olie op het vuur. Daarin wees De Wever op de verantwoordelijkheid van de ouders van het Koerdische meisje. De politicus gaf vanochtend een korte toelichting op Radio 1 en blijft erbij dat “mensen nu eenmaal vergeten wat ze aanrichten door een zoveelste niet-blanke spruit in deze wereld te gooien.”

“Uiteraard betreur ik deze feiten,” beet een duidelijk geënerveerde De Wever van zich af. “En uiteraard moet de politie deze daad kunnen verantwoorden. Maar er is hier een hele voorgeschiedenis. Koerden worden bijvoorbeeld al decennia vervolgd en gemarginaliseerd door harteloze regimes in Turkije en Irak. Denk maar aan de vreselijke gifaanval in Halabja in 1980. En met dat eindeloos gezeik in het Midden Oosten wordt het er duidelijke niet beter op. Trek dan als Koerd misschien je conclusies.”

‘Ik begrijp dat je als ouder het beste wil voor je kind,’ legt De Wever kalm uit. ‘Maar in deze vreselijke, gewelddadige wereld is dat beste soms gewoon niet aan dat kind beginnen.’

“En dan hebben we het nog niet eens over de gruwelijke, mensonwaardige manier waarop smokkelaars met vluchtelingen uit Azië en Afrika blijven omgaan,” ging de Vlaamsgezinde historicus verder. “Of het hypocriete, xenofobe en soms gewoon brutale beleid waarmee wij die weerloze mensen nu al jaren proberen tegen te houden. Of hoe populistische politici als ikzelf nu al verkiezingscycli aan een stuk het maatschappelijk wantrouwen tegenover moslims blijven uitbuiten. En dan blijven zo’n mensen maar proberen, tegen beter weten in, hun kind een beter leven in het Westen te gunnen. Sorry, maar dan denk ik dat je als ouderkoppel gewoon niet realistisch meer bent.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

  1. Voor de ouders uit de gegoede middenstand is een bruin kindje luxe, naast een nieuwe auto. Madonna en Angelina Jolie hebben ook een kind uit alle rassen, speciaal geselecteerd omdat ze niet racistisch zijn.

  2. Hier worden ook vaak kinderen gemaakt in barre omstandigheden, zo kunnen we ook daarover beginnen. Buitenlanders horen steeds via propaganda, media en tv hoe goed we het hier hebben en hoe er hier ons best word gedaan niet racistisch te zijn. Maar we weten allemaal (hoop ik) dat media en zo ons niet altijd de beste info geeft. Dus als wij in een land zouden Leve met tereur en we horen overal hoe goed het hier is, zouden wij dan ook niet ons best doen naar België te gaan in de hoop op een beter leven ? Wie zijn schuld is het dan, laten we daarover eens nadenken…

Een reactie achterlaten