za 15 juni 2024

Hoort u ‘gezonde diversiteit’ of ‘vuile vreemdelingen buiten’? Het ligt aan uw hersenen!

ONWETENSCHAP – Het lijkt wel alsof het hele internet geobsedeerd is door een geluidsfragment waarbij de ene helft van de luisteraars een heel andere boodschap hoort dan de andere. Zo blijkt ongeveer 50% van de bevraagden uit identiek dezelfde opname een duidelijke betuiging van pluralisme en tolerantie tegenover andere culturen en etniciteiten te horen, terwijl de andere 50% dan weer letterlijk een oproep herhaalt tot het beveiligen van de landsgrenzen en verstoten van ongure elementen uit de maatschappij.

“Het is best wel grappig,” legt audioloog Bart Vinck uit op Radio 1. “Door een opname van bescheiden kwaliteit af te spelen, zien we dat onze hersenen de eigenlijke boodschap gaan interpreteren en zelf invullen. Wat voor de één overduidelijk een signaal tot culturele openheid en panhumanisme lijkt, komt bij de ander dan weer onmiskenbaar binnen als een verklaring van nationale en etnische superioriteit. Zo klinkt het voor u misschien als “heb je naaste lief ongeacht afkomst of overtuiging”, maar hoort je buurman of collega met dezelfde zekerheid “buiten met die bruinen”. Blijkbaar heeft onze opvoeding dan toch meer te maken met hoe we informatie filteren op latere leeftijd dan we hadden vermoed.”

Ook boezemvrienden Fred en Monique schrokken hard van het verschil. ‘Gezonde diversiteit? Waar heb je het over? Hoe kun je nu niet horen dat onze Westerse waarden onder vuur liggen door jarenlange islamisering en migratie?’, schreeuwde Fred verontwaardigd, alvorens mokkend weg te wandelen.

De redactie kreeg inmiddels ook talloze getuigenissen binnen van luisteraars die met hun duidelijk veel enthousiastere vrienden van Studio Brussel proberen te genieten, maar zelf eigenlijk al jaren het afstompende geluid van acute diarree blijken te horen.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten