zo 23 juni 2024

Mechelse hoofdinspecteur vrijgesproken ondanks pijnlijke taalfout

BINNENPARKING – De correctionele rechtbank van Mechelen besliste vandaag om hoofdinspecteur Bert V. L. (37) vrij te spreken in de zaak rond een fotocollage van Jinnih Beels, toenmalig hoofd diversiteit bij de plaatselijke politie. “En dat terwijl er een gapende taalfout in de bijgevoegde tekst staat,” klaagt de advocaat van Beels.

“Mijn cliënt is niet te spreken over het gebrek aan respect voor zinsbouw en basisgrammatica,” aldus de juridische vertegenwoordiger van de nieuwe lijsttrekker van de Antwerpse sp.a. “Van iemand met een maatschappelijke voorbeeldfunctie als de beklaagde mag je toch op zijn minst verwachten dat ze een simpel onderscheid kunnen maken tussen een bezittelijk voornaamwoord enerzijds, en een hier foutief gebruikt meewerkend voorwerp anderzijds. Ik hoop dat hij beseft hoe belachelijk hij het hele korps hiermee maakt.”

Volgens zijn familie werd de geschorste agent onterecht aan de schandpaal genageld: ‘Bert wou niemands grammaticale gevoeligheden ongewild schofferen en zal zich vanaf nu volop inzetten voor een open, eerlijke en syntactisch waterdichte dialoog.’

Ook burgemeester Bart Somers (Open VLD) wist zijn bezorgdheid over de kwestie inmiddels uit te drukken. “Het is en blijft een vrij land, maar als we van nieuwkomers verwachten fatsoenlijk met onze taal om te gaan, geven we natuurlijk zelf best het goede voorbeeld. Ik hoop dat Bert even de tijd zal nemen om te bezinnen en in het vervolg dergelijke grapjes even door een tekstcontrole gooit. Maar kom, als we elke rechtse flik in Vlaanderen nu nog taalkundig moeten gaan bijscholen, zijn we nog lang niet thuis.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten