zo 23 juni 2024

Schild & Vrienden: ‘Samen solidair voor iets strijden? Dat kent een socialist niet’

BINNENPARKING – De ludieke actie van Schild & Vrienden op de eerste mei zette de  rechtse activistenclub weer volop in de kijker. Met de aanval op het hoofdkantoor van de ABVV verklaarden de conservatieve jongeren het socialisme nogmaals de oorlog. “De nadruk moet daarbij wel op gemeenschap en groepsgevoel blijven liggen,” aldus voorzitter Dries Van Langenhove. “Maar ja, je kan van dat links gespuis natuurlijk niet verwachten dat ze daar iets van begrijpen.”

Ook broers Roeland (21) en Mathieu (23) vonden er hun passie en zetten zich vandaag samen in voor een sterker Vlaanderen. “Op school waren we nooit echt populair,” vertelt Roeland. “Terwijl de andere tieners experimenteerden met seks, drugs en andere culturen, bleven wij vereenzaamd achter in onze West-Vlaamse villa. Tot we een dag de BMW i8 Coupé van papa leenden en naar de workshop kwamen. Eindelijk vonden we een plek waar we als stijve, belachelijk geprivilegieerde blanke mannen niet langer onderdrukt worden door achterlijke linkse waarden als gelijkwaardigheid en verdraagzaamheid. Wat een verademing.”

‘We willen jongeren de kans bieden samen te vechten voor een warm, solidair en rechtvaardig Vlaanderen,’ klinkt het. ‘En niets schept een band als zij aan zij journalisten intimideren, minderheden schofferen en linkse wussies op hun bek slaan.’

De redactie probeert op geen enkele manier de spot te drijven met oprecht geëngageerde jongeren voor de Vlaamse zaak. Elke gelijkenis met bestaande leden van Schild & Vrienden berust dan ook louter op levenservaring.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten