di 16 april 2024

Robot leert computer gebruiken en stookt spontaan ruzie op Twitter

BINNENPARKING – Het zijn opwindende tijden voor de tech freaks onder ons. Kunstmatige intelligentie blijft pijlsnel evolueren en robots lijken steeds slimmer en autonomer te worden. Daar is ook Jimmy Six, een experimentele android ontwikkeld door wetenschappers aan de Vrije Universiteit Brussel, een voorbeeld van. Nog geen half uur nadat de mensachtige machine zelfstandig een computer leerde besturen, maakte hij spontaan een Twitteraccount aan om vervolgens zowat iedereen te beledigen en verbaal de grond in te boren.

“Als hoofd van dit robotica-team ben ik uiteraard apetrots,” legde Professor Victor Schelling uit aan onze reporter. “Maar als individu sta ik vooral te kijken hoe snel een machine zo’n herkenbaar menselijk gedrag kan vertonen. Jimmy heeft wat je noemt een zelflerend programma en had best wel wat moeite met het leren aan- en uitzetten van de processor. Maar eens hij de browser had ontdekt en deftig met een muis overweg kon, ging het haast vanzelf. Voor we het wisten zat hij publieke figuren te verwensen, politieke strekkingen met nazi’s te vergelijken en moslims te bashen. Ook het feit dat hij zijn toetsenbord nog niet helemaal onder controle heeft en uitsluitend in hoofdletters typt, maakt hem bijna niet te onderscheiden van de gemiddelde trolldebiel op HLN.be. Ik denk dat we hier zeker kunnen spreken van een doorbraak.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

Een reactie achterlaten