ma 27 mei 2024

Linkse student ontdekt na tirade dat hij alleen op café zit

BRAVE BURGERS – Het zal je maar overkomen. Je trekt naar je favoriete kroeg voor een gezellige avond onder vrienden en voor je het weet, trapt iemand op je terecht overgevoelige teen door het maken van één of andere politiek incorrecte faux pas. Je schiet in een begrijpelijke colère en wijst hen uitgebreid terecht. Als je eenmaal van je fairtrade gemberthee met complementaire glutenvrije biscotto opkijkt, is de tent leeg.

“Ik moet simpelweg de tijd uit het oog zijn verloren,” zucht Jasper (26), deeltijds student Internationale Ontwikkeling en zelfverklaarde links-inclusieve cisman aan onze reporter. “Ik wilde gewoon even het broodnodige punt maken dat consequent progressief gedachtegoed a priori pluralistisch blijft en dus rekening moet houden met de inherent dynamische en non-normatieve aard van een open debat.”

“Het probleem met deze maatschappij is dat we te zeer in onze comfortabele luchtbel zijn gaan leven,” voegt Jasper daaraan toe, terwijl hij nog snel wat foto’s van verdronken vluchtelingen retweet op zijn Blackberry KeyOne. “In plaats van naar elkaar te luisteren en eigenhandig mensen te helpen. Ondertussen worden we door een quasi-fascistisch regime voortdurend tegen elkaar uitgespeeld en hecht iedereen meer belang aan zijn of haar eigen gelijk dan aan een evenwichtige en genuanceerde dialoog. En ik ben blijkbaar de enige die dat doorheeft. Jammer.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten