do 23 mei 2024

Ook Johan Van Overtveldt niet blij met Kaaimantaks: ‘Ik kan niet alle vermogens beschermen’

BINNENPARKING – Het zijn weer moeilijke dagen voor federaal minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). Nu blijkt dat de Kaaimantaks, een vermogensbelasting op offshore constructies, de regering vijf miljoen euro zal opleveren, lijkt lang niet iedereen onder de indruk. “Ach, ik weet het wel,” zuchtte de politicus gisteren in De Ochtend. “Kijk, we hebben echt ons best gedaan. Maar ja, we konden natuurlijk niet alle grote vermogens onbelast laten en dat is jammer.”

In dezelfde adem bevestigde Van Overtveldt dat de belasting aanvankelijk een slordige 510 miljoen euro moest opbrengen, en dat het uiteindelijk resultaat daar dus flink onder ligt. “Dat klopt,” aldus de 62-jarige econoom. “Uiteindelijk wil niemand de grote vermogens blijven lastigvallen. Als het aan mij lag, lieten we die mensen gewoon met rust. Maar ja, we hebben hen voldoende tijd, middelen en achterpoortjes gelaten om tijdig hun miljoenen veilig te stellen. Veel meer kan ik ook niet doen. Sorry.”

‘Terwijl de gewone man eenvoudigweg zijn belastingbrief invult, doen onze grootste vermogens hun stinkende best hun fortuinen ongezien naar het buitenland te versassen,’ concludeert Van Overtveldt. ‘En dan is het jammer dat dat toch niet bij iedereen lukt.’
Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten