zo 23 juni 2024

Tony (23) droomt nu al van zijn pensioen: ‘Op mijn 95e wordt het volop genieten’

BRAVE BURGERS – Terwijl de federale regering dichter bij een akkoord over de pensioengerechtigde leeftijd komt, trok onze reporter eropuit om bij de gewone burger even polshoogte te nemen. Zo troffen we 23-jarige Tony aan, die na zijn masteropleiding wijsbegeerte part-time rekken stockeert in een plaatselijke supermarkt en nu al droomt van zijn verdiende rust, wanneer die ook mag komen.

“Het is niet noodzakelijk de job die ik voor ogen had,” vertelt een licht gestresseerde Tony terwijl hij nog even een conservenblik prinsessenbonen op het bovenste schap duwt. “Maar soms moet je gewoon doorbijten met oog op de vruchten die je daar later van kan plukken. Ooit zal het mijn beurt zijn om gewoon van het leven te genieten, wat er tegen dan ook van overblijft.”

Ook barmeisje Jessica (19) kijkt al volop uit naar haar pensioen: ‘Nog een kleine zeventig jaar mijn dromen uitstellen en de ziel uit mijn lijf werken om een hardvochtig kapitalistisch systeem in stand te houden is prima, als ik daarna maar de tijd krijg om gewoon mijn eigen ding te doen.’

Net als andere jongeren kan Tony alleen maar speculeren wat de wettelijke pensioenleeftijd in de toekomst zal bedragen, al blijft de ijverige arbeider naar eigen zeggen optimistisch: “Mensen moeten altijd overdrijven. Uiteraard zullen we langer moeten werken om onze levensstandaard te onderhouden. Dat begrijp ik. Maar ik ben er vrij gerust in dat ik niet veel langer dan tot mijn 95e aan de slag zal moeten. Dan is het wel mooi geweest en kan ik eindelijk de wereld afreizen en aan mezelf denken.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

  1. Goed opgevoed. Als je vijftien bent krijg je al de laatste aanbiedingen voor een geschikte uitvaart. Ik hoorde ze persoonlijk even na hun tiende al praten over hun pensioen. En als je de twintig bent gepasseerd gaan ze je helpen de straat over te steken.

  2. Amai, wat een slecht gepresenteerd artikel. De advertentie laat uitschijnen dat Tony zegt: ‘Nog een kleine … te doen.’ Terwijl dit door iemand anders gezegd wordt. En nog daarnaast, het is makkelijk om het eigen volk te interviewen en zo de gewenste mening te krijgen, wel een grappige statement! Besluit: een hoogdag voor de linkse leugens die onze maatschappij rijk is

Een reactie achterlaten