vr 19 april 2024

Theo Francken tegen Partij Islam: ‘Onze democratie naar de kloten helpen doen we zelf wel’

BINNENPARKING – Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) is niet te spreken over de voorstellen van de Waals-Brusselse partij Islam om onder andere mannen en vrouwen gescheiden te houden op het openbaar vervoer en ons land onder de sharia-wet te krijgen. “Ronduit zielig vind ik zulke pogingen onze individuele rechten en culturele vooruitstrevendheid te ondermijnen,” liet de populaire Francken zich ontvallen. “Hebben die baardapen nu nog niet door dat wij daar al lang zelf mee bezig zijn? Jongens, toch.”

‘De Partij Islam is niet meer dan een buurtclubje voor rechtse, bekrompen zakken,’ aldus de staatssecretaris. ‘En zolang die niet blank zijn, kan je daar electoraal bitter weinig mee aanvangen.’

Onder andere de staatssecretaris zijn de islamitische partij duidelijk liever kwijt dan rijk, en opperen om deze dan ook formeel te verbieden. “Als die debielen vrij spel krijgen, is het hier morgen met onze open, liberale samenleving gedaan. Geen vrouwenrechten, geen vrije pers, geen vakbonden. Mooie intenties allemaal, maar als je dat zomaar overhaast door mensen hun strot ramt, staan morgen de sossen weer aan het roer. Nee, met dat soort amateurs komen we niet vooruit. Laat ons dus maar gewoon doen. We got this.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten