wo 12 juni 2024

N-VA bezorgd om peilingen: ‘Straks zijn er geen sossen meer om van alles de schuld te geven’

BINNENPARKING – In de recent gepubliceerde peilingen lijken de grote trends binnen ons politieke landschap zich alleen maar te verankeren. De N-VA van Bart De Wever blijft ‘s lands grootste met een comfortabele voorsprong, terwijl de sputterende sp.a van John Crombez onder de psychologische grens van de 10 procent duikt. Nu de aanvankelijke euforie bij de Vlaams-nationalisten enigszins getemperd is, maakt men zich duidelijk zorgen over de toekomst. “De vraag is niet meer hoe we de Vlaamse socialisten uit de volgende regering kunnen houden,” klinkt het op het partijbureau van N-VA. “De vraag is hoe lang we hen nog van alles de schuld kunnen blijven geven.”

“Uiteraard zijn wij zeer verheugd met dit resultaat,” wist partijwoordvoerder Joachim Pohlmanm aan de redactie te vertellen. “Het toont aan dat ons beleid in de smaak valt. Maar tegelijkertijd moeten we constateren dat onze jarenlange lastercampagne tegen de socialisten misschien iets te goed gewerkt heeft. Straks spat die partij nog uiteen in een hoopje irrelevante linkse splintergroepen en die kan je natuurlijk moeilijk van alles de schuld blijven geven, laat staan politiek serieus nemen. En dan heeft de kiezer uiteraard geen keuze dan ons puur op ons beleid te beoordelen. Ik kan u verzekeren dat we dit nauwgezet in de gaten zullen houden.”

‘Misera fortuna, qui caret inimico,’ zou Bart De Wever volgens intimi gefluisterd hebben terwijl hij liefkozend over een foto van Crombez wreef.

Ook sp.a-voorzitter John Crombez laat weten graag zijn kijk op de peilingen te willen toelichten. We houden u op de hoogte zodra we iemand vinden die daarvoor nog uit zijn bed wil komen.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten