za 15 juni 2024

‘We moeten allemaal stoppen met alles op Facebook te posten,’ post Mark op Facebook

BRAVE BURGERS – Voor Mark (39) is het duidelijk. Hij is het grondig beu dat we constant onze levens etaleren en gal zitten spuien op Facebook. Tenminste, dat schrijft Mark op Facebook. Het recente datalek dat de sociale mediagigant in de problemen bracht is voor hem dan ook de zoveelste druppel die de zoveelste emmer voor de zoveelste keer doet overlopen.

“Ik heb het gehad,” schrijft Mark gefrustreerd in een door hem opgerichte Facebookgroep waar leden hun kritiek op het medium kwijt kunnen. “Ik ben blij dat we hier allemaal kunnen samenkomen en zien dat we niet alleen zijn in onze strijd tegen de blauwe reus. Het leven is zo veel meer dan Facebook. We moeten dringend allemaal van onze verslaving aan voortdurende digitale bevestiging af en ons weer mengen met wie al eens een andere mening heeft. Bon, aan jullie vele likes en comments te zien, denkt iedereen er hetzelfde over. Tof.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Persoonlijkheidstest.

    Onderbelicht is de individuele aansprakelijkheid van de Facebookhouder.
    Cambridge Analytica onderzoekt van mensen waar hun hopen en angsten liggen waar ze uit stemmen, “die zelfs bij hen meestal niet bewust zijn”. Op deze onbewustheid van ikzelf is Facebook gebaseerd. Vandaar was een persoonlijkheidstest nodig, om te beginnen van zo’n 270.000 cliënten waarmee 50 miljoen van hun vrienden gebruikt konden worden voor commerciële doelen. (Politiek.) Dat kun je zo wel begrijpen, ze moesten wel gek zijn. Alvast werden, naast de geheime informatie van Israëlische hackers, overal honderden miljoenen extra Facebook accounts betrokken.

    “Ik bedoel, het is iets vreselijk om te zeggen maar dit zijn dingen die niet noodzakelijk waar hoeven te zijn zolang ze worden geloofd.” Alexander Nix

    En dan maken ze zich zorgen over Scientology.

Een reactie achterlaten