zo 23 juni 2024

Belgisch leger honderd jaar te snel gemoderniseerd

BINNENPARKING – Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) gaat met de billen bloot. Na een gelekt rapport blijkt dat militaire top van ons land “met volledig medeweten” voor een “onnodig doorgedreven modernisering” van het leger heeft gezorgd door haar uitrusting en infrastructuur “bijna voortdurend” te vernieuwen. En dat terwijl de Belgische strijdkrachten slechts een minieme rol op het internationale toneel lijken te spelen. De minister slaat een mea culpa en belooft “eventueel ongeoorloofde investeringen” te herzien.

Uit het rapport blijkt dat de Belgische militaire infrastructuur ‘mits een beetje onderhoud’ een pak langer mee kan dan eerder verwacht.

“Na grondige studie heb ik inderdaad moeten constateren dat het Belgische leger over de laatste eeuw heen een aantal uitgaven heeft gemaakt die we vandaag best herbekijken,” verantwoorde Vandeput zich in het parlement. “De laatste keer dat de uitrusting en bewapening van onze militairen op eigen bodem langdurig getest werd, liep die campagne succesvol af. Onze kanonnen, paarden en bajonetten deden het toen prima. Misschien zijn we in vredestijd inderdaad wat te hard van stapel gelopen. Dus ja, if it ain’t broke, don’t fix it.

Intussen lanceert het ministerie van Defensie een oproep naar wie thuis op zolder nog gasmaskers, loopgraafpompen en ongebruikte obussen heeft liggen en die voor een redelijke prijs van de hand wil.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten