za 15 juni 2024

Man spreekt openlijk over affaire met goudvis

BUITENPARKING – Het lijkt erop dat we met z’n allen toleranter worden tegenover alternatieve relatievormen en dat zal ook een rustig vissersdorpje in het zuiden van Frankrijk geweten hebben. Een 36-jarige man liet er vandaag via sociale media weten “reeds enkele maanden” een liefdesaffaire met een inheemse karper te hebben. De Fransman gaf aan de nodige moed te hebben verzameld door het moderne sprookje The Shape of Water van Guillermo del Toro. De film won gisterenavond de Oscar voor ‘beste film’ en lijkt nu de deur open te zetten voor zogenaamde ‘interspecies-verhoudingen’.

‘Ik weet dat mijn film een toch wat geromantiseerd beeld geeft van een relatie tussen mens en vis,’ vertelde een apetrotse del Toro in zijn overwinningsspeech. ‘Maar als mijn werk de deur kan openzetten voor hoop en liefde in alle vormen, dan ben ik daar natuurlijk blij mee.’

“Het is zo’n opluchting,” deelde sportvisser Daniël Lebarbier in een emotionele getuigenis. “Toen ik een paar maanden geleden mijn hengel uitgooide, had ik meteen beet. Een prachtige, gouden schoonheid van dertig kilo sleurde me mee het water in. Ik was ter plekke verkocht. Ik weet dat deze maatschappij van me verwacht binnen mijn eigen soort, de homo sapiens, te blijven, maar ik heb me daar eerlijk gezegd nooit lekker bij gevoeld. Bij Miranda, een cyprinus carpio van net geen twintig, kan ik gewoon mezelf zijn. En daar heeft niemand verder zaken mee.”

Volgens experts kan het effect van grotere bewustwording vanuit de populaire cultuur niet onderschat worden. “Vooruitgang is een traag en fragiel proces,” vindt opsoloog Tommie De Visser. “Voor Avatar zou niemand het sociaal aanvaardbaar gevonden hebben iets met een buitenaardse levensvorm te beginnen. Dat is de kracht van media in onze samenleving. Hetzelfde kan gezegd worden van dit prachtige verhaal. Hiervoor zou een straalvinnige, waaronder de karperachtigen, zich nooit kunnen veroorloven met een primaat te worden gezien. Dat deed je gewoon niet. Deze ontroerende romance op het grote scherm laat ons echter beseffen dat we allemaal gewoon tot de chordata behoren en dat is wat telt.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten