di 16 april 2024

Joke Schauvliege verwijt kachels dat ze zwart zien

BINNENPARKING – Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) werkte zichzelf opnieuw in de kijker door een verplichte registratie van huiskachels aan te kondigen. Na aanslepende kritiek en verwarring lichtte de Oost-Vlaamse politica eerder vandaag haar positie toe.

“Ik heb niets tegen mensen die thuis nog een kachel gebruiken,” aldus de minister, “maar het blijven zo’n grauwe, oubollige en stompzinnige dingen. Een kachel is een volledig voorbijgestreefd stuk rommel dat niet met zijn tijd mee kan en, ongeacht zijn positie, niets te bieden heeft aan een modern, duurzaam Vlaams milieubeleid. Een kachel kost de Vlaming best veel geld en hij krijgt er hoogstens wat gebakken lucht voor in de plaats. En uiteraard blijft het ding gewoon schadelijk voor ons milieu, waar het – in tegenstelling tot mijzelf – niet eens de bevoegdheid voor heeft.”

De minister verdedigt tevens haar omstreden bosbeleid: ‘Als we alle bomen preventief kappen, valt er binnenkort niets meer te stoken.’

Toen de minister gevraagd werd of ze niet het kleinste greintje ironie in haar eigen uitlatingen bespeurde, ontkende ze met klem. “In mijn beroep oogst je nu eenmaal kritiek. Hoge bomen worden al eens een parking. Tja, fijn stof tot nadenken.”

(Foto: Belga/Shutterstock)

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten