ma 27 mei 2024

Niet-monogame gemeenschap eist ‘op zijn minst’ een week om deftig Valentijn te vieren

PARKING – Voor de romantische zielen onder ons is het weer zo ver. Overal ter lande maken verliefde koppeltjes zich op voor een intieme Valentijnsdag. Toch blijken niet alle toegewijde minnaars even opgezet met de dag van de liefde. Zo klaagt vooral de niet-monogame gemeenschap over het “belachelijke tijdsgebrek om met meerdere partners deftig Valentijn te kunnen vieren.”

“Begrijp ons niet verkeerd,” post Daan J. (39) uit Antwerpen in Facebookgroep ‘Hectisch Non-Monogaam’. “Ik onderhoud nu reeds een paar jaar open relaties en voel me meer en meer aanvaard door mijn omgeving. De samenleving is een stuk toleranter geworden tegenover minder conventionele geaardheden en dat is mooi. Maar hoe moet ik in godsnaam mijn drie vaste partners in één stomme dag gepropt krijgen? Ontbijt met Tessa, lunch met Kaat en dineren bij Evelien? Dit is weer typisch de mainstreamers en hun monogame agenda. Voor Jan en Mieke is dit gemakkelijk, maar wat met Tom, Marthe, Bob, Johan, Yolanda, Marc en Jessica, of Nancy, Dirk, Steven, Kevin, Joost, Filip en Rowana? Onze liefde is even oprecht, maar wij moeten hier op zijn minst een fucking weekend voor uittrekken!”

‘Men denkt vaak nog dat wij met Valentijn naakt in de bossen met linten in ons haar gaan zitten trippen op LSD en alles neuken wat beweegt,’ vertelt een non-monogaam koppel aan de redactie. ‘Zal wel zijn. In februari blijven wij mooi binnen zoals iedereen!’

Andere zelfverklaarde polyamoureuze zielen en hun (niet-)hiërarchische partners lijken dan weer naar creatieve oplossingen te zoeken. “Wij proberen al jaren niet meer aan dat monogame Valentijnsgezeik te conformeren,” reageert Tamara B. (42) uit Boechout. “Mijn primaire levensgezel en ik nodigen steevast onze andere partners uit, en sinds kort brengen ook zij hun eigen partners mee. Dit jaar huren we gewoon gezellig een Pizzahut af en dan zien we wel wie er komt opdagen.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

  1. Valentijnsdag is in België en Nederland sinds de jaren 90 een groot commercieel succes. De pikorde werd altijd al bepaald door hoe vaak je het had gedaan. De pretentie van de schoolkinderen werd later navenant omgezet in schaamte. Naast het knokken en de eeuwige achterdocht wat de waarheid was: iedereen werd er met of zonder seks hoer van. Door de wonderen van film en fotografie leek het allemaal heel wat. Niemand zag het onderscheid.

Een reactie achterlaten