wo 12 juni 2024

Tom Meeuws: ‘Als socialist moet je iedereen de kans geven meer stemmen te halen dan jezelf’

STAD – Het ziet er somber uit voor de linkse oppositie in Antwerpen, nu Groen de stekker uit het moeizame kartel Samen heeft getrokken en sp.a-lijsttrekker Tom Meeuws zijn reputatie maar niet opgekuist krijgt. De omstreden consultant ligt onder vuur voor mogelijke belangenvermenging in de vastgoedsector en lijkt ongeschikt om een geloofwaardig links alternatief te leiden. “Nonsens,” bijt Meeuws intussen van zich af. “Het strookt net perfect met de socialistische filosofie om de verkiezingen niet als een te winnen einddoel te beschouwen en onze tegenstanders ook een eerlijke kans te gunnen. Elke stem die niet naar ons gaat, gaat gewoon naar een ander. Dat is waar wij voor staan.”

Het deert Meeuws en zijn partij niet dat het debacle hen in november mogelijk kiezers kost: ‘Tussen verdeel en heers, kiest een socialist consequent voor het eerste!’

Toch hadden de Antwerpse socialisten hun kartel niet zomaar willen opgeven. “Uiteraard ben ik teleurgesteld dat Wouter [Van Besien, red.] niet langer met ons in zee wil gaan, maar dat moeten die groentjes toch zelf weten?” lacht de 48-jarige Antwerpenaar. “Ik heb altijd geloofd in het socialistische credo dat deelnemen belangrijker is dan winnen, en waar zouden we als zogezegde linkse partijen nu staan als we ten koste van een ander die sjerp wilden binnenhalen? Mijnheer De Wever en ik zijn het over veel dingen oneens, maar ik zou een barslechte sos zijn mocht ik het hem en de andere partijen onnodig moeilijk maken. Nee, dan ga ik wel liever zelf op mijn bakkes.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten