zo 23 juni 2024

Vluchteling steunt Belgen: ‘Kan niet geloven dat ze weer aan jullie bierprijzen zitten’

BUITENPARKING – De beslissing van bierreus AB InBev om de prijs van het geliefde gerstenat vanaf januari met drie procent omhoog te trekken komt hard aan, en dat zowel in binnen- als buitenland. Zo bereikte het bericht intussen ook het Bulgaarse vluchtelingenkamp Harmanli, waar om en bij de 3.000 mensen verblijven, waaronder de 42-jarige Afghaan Kamal Yusufi. De man was naar eigen zeggen dermate van streek dat hij een boodschap van steun en solidariteit naar ons land besloot te sturen.

De meedogenloze opmars van de bierprijs laat ook het buitenland niet onberoerd.

“Ik stond nog geen drie uur aan de wasbakken aan te schuiven vanmorgen toen ik van mijn broer Farzad hoorde dat de pintjes in België weeral duurder werden. Nog maar eens, dacht ik. In ruil voor drie sigaretten kon ik even checken op de telefoon van een bewaker. Ja, dat geloof je natuurlijk niet. Ik begrijp niet hoe jullie dit blijven pikken. Straks betaal je nog 3 euro voor een pint. Let op mijn woorden. Dit is mensonwaardig. Jullie hebben onze steun,” zucht een moedeloze Kamal terwijl hij zijn beenprothese met lampolie insmeert om warm te blijven.

‘Hoe de grote brouwers hun monopolie op de horeca uitspelen in jullie land baart me echt zorgen,’ vindt ook de elfjarige Fajsal. ‘Ik mag mijn verkleumde handjes kussen dat ik nooit in België geraakt ben.’

Ook 25-jarige Syriër Ramy, die reeds elf maanden een tentje deelt met zijn blinde moeder en vier onbekenden, moeit zich in de discussie. “En zeggen dat we nog zo graag naar België wilden komen. Als moslim drink ik zelf niet, maar daar gaat het niet om. Zo zie je hoe makkelijk het is de ellende van een ander te negeren als ze maar ver genoeg van je verwijderd zijn. Mja, onze situatie hier ziet er alles behalve rooskleurig uit met een harde winter in het verschiet, maar dit soort nieuws helpt je wel te waarderen wat je hebt.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten